Odotamme valkoisia grosspitz-pentuja 2024

Odotamme syntyväksi helmikuun loppupuolella valkoisia grosspitz-pentuja yhdistelmästä Diva Alba Fortuna Moravia ja Of Milwood Eerik.

 

Diva on syntynyt 1.4.2021 Tsekeissä ja muuttanut sieltä heti pentuna Suomeen. Diva asuu meidän lähellämme yhteistyöperheessä ja tulee synnyttämään ja pentuajaksi meille. Eerik on syntynyt 31.7.2013 ja on suomalaista kasvatustyötä. Molemmat tulevat vanhemmat on terveystarkastettu ja ovat olleet koko ikänsä superterveitä. Astutustapahtuma oli todella luonnollinen ja kaunis ja molemmat koirat toimivat luontevasti ja ikään kuin toisensa huomioiden.

Pentue on jälleen yhteistyössä Kirsi Honkanen / Kennel Ticapon kanssa. Voit esittäytyä etukäteen ja kysellä tulevasta pentueesta, mutta pentuja emme lupaa kellekään ennen kuin ne ovat sen ikäisiä, että luonteista yms. voi jo jotain nähdän.

 

Oih, miten ihanaa ja kamalan jännittävää odotusta! Sormet, varpaat ja tassunkärjet ristiin, että saamme terveitä pentuja <3.

 

Pentuesuunnitelma Kennelliiton jalostuskannassa: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI46825/21&ReknoI=FI47116/13

Dora asuu ihanassa yhteistyöperheessä

Etsimme sijoituskotia

Dora muutti marraskuussa parhaan mahdollisen yhteistyöperheen luokse <3. Match löytyi.


Tässä on Dora.

Dora (Dorothea Terra Slovakia) on syntynyt Slovakiassa 4.5.2023 ja haimme pikkuneidin Suomeen 22.7.2023 11-viikon ikäisenä.  Nyt haemme tyttöselle yhteistyökotia sijoituskodin muodossa <3

Luonteeltaan neiti vaikuttaa olevan todella avoin (rakastaa ihmisiä ja solahti myös meille keskellä yötä kolmen koiran laumaan helposti), rohkea, utelias ja tarkkaileva. Mielestäni hyvin "mittelspitz-tyyppinen" grosspitz.

Nuoresta neidistä toivomme myös kaveria näyttelyihin, ainakin joskus eli yhteistyökodilta toivomme joko näyttelymyönteisyyttä, niin että saamme tytön mukaamme näyttelyihin tai kenties olet itse innostunut kiertämään näyttelyissä? Jos näyttelyharrastus ei ole sinulle tuttu, autamme myös mielellämme uuden harrastuksen aloittamisessa.

Kovasti toivoisimme, että yhteistyökoti löytyisi jostain läheltä Päiviä (Espoo) tai Kirsiä (Vantaa), mutta jos oikea tunne perheestä syntyy, voimme harkita myös jotain pääkaupunkiseudusta kauempaa sijaintia (tämä on toiveistamme siis se vähäisin, kunhan yhteistyö toimii ja molemmilla osapuolilla on hyvä fiilis toisesta).

Kun otat meihin yhteyttä, esittelethän itsesi ja kerrothan miksi olet grosspitz-rodusta kiinnostunut ja millainen koira sinun mielestäsi perheeseesi / sinulle sopii.  Arvostamme erittäin paljon suorapuheisuutta ja rehellisyyttä.  Meistä saat elinikäisen tuen ja toivottavasti myös ystävän.

Sivuilta kohdasta Hey Dude kennel löydät lisää tietoja esimerkiksi sopimusten muodosta ja kysy ihmeessä lisää. Rotu on tosiaan erittäin harvinainen (löytyy vain muutamasta maasta) ja uhanalainen, tuonnit hyvistä linjoista ja yhteistyö muiden maiden kasvattajien kanssa on siis erittäin tärkeää rodulle ja erittäin tärkeässä roolissa ovat yhteistyökotimme.

Dora on slovakialaisen kasvattajan ensimmäinen grosspitz-pentue ja 11 vuoteen ensimmäinen musta grosspitz-pentue Slovakiassa.  Emä on tsekkiläistä syntyperää ja nimeltään Finlay Dubský dvůr, isä taas saksalainen Aramis von den Fildern.

Emän terveystulokset: Lonkat B, Polvet 0, Kyynärät 0
Isän terveystulokset: Lonkat B, Polvet 0, Kyynärät 0. prcd-PRA , oca2 clear

Pentueen isä on Saksassa "IHV-yhdistyksen" alla, eli ulkopuolella FCI-rotujärjestön. Pentue saa FCI-rekisteröinnin ja tulee toivottavasti tuomaan tätä kautta uutta verta FCI-kasvatukseen. Rekisteröinti Suomessa tulee olemaan "ER-rekisteri", joka Doran osalta tarkoittaa sitä, että se ei voi vastaanottaa CACIBia eikä tulla kansainväliseksi muotovalioksi. Muuten sillä on kaikki täydet "oikeudet", rekisteripapereissä isän puoli tulee olemaan "tyhjä".

Tavoitteenamme on löytää pikkuneidille koti mahdollisimman pian - ota siis yhteyttä ja kysele lisää, katsotaan löytyykö yhteinen sävel. Kyselyitä pennuista tulee yleensä paljon, siksi arvostamme, että ensin kommunikoimme joko sähköpostitse tai vaikkapa Facebookin kautta. Sähköposti paivi@grosspitz.fi

Päivi Silventoinen / Hey Dude & Kirsi Honkanen / Ticapon

Päivitystä 7.11.2023

Dora oli pari viikkoa kotikokeilussa ihanassa perheessä. Mutta yhteiselo perheen kissan kanssa ei vaan lähtenyt liikkeelle oikealla tavalla. Dora oli selkeästi liian innokas kisun kanssa ja lopulta perhe totesi raskain mielin, että on ehkä parempi luovuttaa yhteiselon yrittäminen. En usko, että on ehdoton ei kissaperheelle, mutta kissan pitäisi olla sellainen, joka ei toisaalta hätkähdä rajuakaan leikkiä ja osaa myös näyttää napakasti, missä raja menee. Perhe, jossa Dora oli kuvailee tyttöä ihanaksi ja älykkääksi ja ilman kissaa ei olisi mitään mietittävää.

Dora on kasvanut hurjasti ja uskon aikuiskoon olevan lähellä grosspitzien ylärajaa. Uskoisin, että tyttösen aikuiskoko on ehkä 47-48 cm ja paino sitten korkeuden mukaan ehkä 16-17 kilon paikkeilla.

Neitokainen on äärettömän ketterä ja rakastaa kiipeilyä ja juoksemista. Motivoitavissa ruoalla erittäin hyvin ja jos vaikka joskus silmissä pilkahtaa "nääh, en viitsi" -ajatus, niin hetken päästä siellä yleensä näkyy "no joo, tehdään kuitenkin" ja sitten taas tehdään ja toimitaan. Ehkä pientä mörköiän tunnetta on ollut välillä ilmassa, yllättävät asiat ja ihmisetkin saattavat aiheuttaa haukkumista. Neiti kuitenkin rauhoittuu myös nopeasti.

Dora ei ole vielä sisäsiisti, mutta jos häntä pystyy viemään tarpeeksi usein ulos, ei tee tarpeitaan sisälle. Toistaiseksi se on vaatinut myös yöllä käyttämisen  / päästämisen. Dora on pystynyt pidättämään 7 tuntia oikein hyvänä päivänä.

Dora "kissa" :D. Neiti tykkää kiipeillä ja esimerkiksi meillä sohvan selkänojalla niskan taakse kiipeäminen on Dorasta tosi kivaa :D. Turkki on hassussa välivaiheessa, menee välillä ihan hassusti kiharalle, mutta kun pohjavilla alkaa kasvamaan niin varmasti suoristuu. Hauskana yksityiskohtana; Doran geenitestitkin kertovat, ettei se kanna geeneissään kiharakarvaisuutta 😀

Päivitystä Dorasta 9.8.2023

Dora pian 14 viikon ikäinen ja  on osoittautunut luonteeltaan, uteliaaksi  ja rohkeaksi seikkailijaksi, joka kuitenkin seuraa samalla ihmisen tekemistä. Monet kerrat on hämmästyttänyt sillä, kun kesken omien juttujen kuulee kutsun ja juoksee heti onnellisena luokse Ilmeellä "mitä asiaa, voidaanko tehdä jotain yhdessä". Korvat eivät ole siis vain tuulen halkomista varten.

Dorasta löytyy grosspitzeille tyypillinen piirre "et voi mua pakottaa, jos mua ei huvita", . Mutra jos vertaan sitä moneen meidän grosseista niin se on kuitenkin enemmän tyyppiä " No ok sitten, jos olet tosissasi". Tulee varmasti testaamaan myös rajoja, mutta ainakin pentu-Doran perusteella sanoisin, ettei kovin paljoa sitä tee (grossiksi ). Osaa ottaa tilanteet haltuun ja osaa rauhoittua hämmästyttävän hyvin pennuksi. Vaikka on aktiivinen ja energinen, niin ei häsellä koko ajan, vaan tarvittaessa makoilee rennosti hälinänkin keskellä. Minusta sen silmistä loistaa "jee, me tehtiin yhdessä ", se osaa myös katsoa tosi syvälle silmiin ikään kuin tutkien ja pohtien, mitä ihminen ajattelee / tuntee.

Dora tutustunut jo monenlaisiin koiriin, mutta vaikka haluaakin tutustua koiriin niin ihminen on tälle selkeästi se kaikkein kiinnostavin. Yrittää siis usein kiertää leikkikaverin ja päästä pusuttelemaan ihmistä. Aikuisuus näyttää sitten millainen hänestä tulee, mutta tämän perusteella vaikuttaa siltä, että on hyvin ajoin ja rohkea myös vieraita kohtaan (tätä perheen kannattaa ylläpitää).

Uskon, että Dora nauttisi jostain harrastuksesta, esim. rally-toko, agility, näyttelyt. Joko tavoitteellisesti tai vain siksi, että on kivaa tehdä yhdessä. Kunhan on jotain Doralle sopivaa tekemistä.

Doran kanssa olemme keskustelleet pidemmälle parin potentiaalisen kodin kanssa, mutta sitä omaa parasta perhettä ei ole vielä löytynyt. Yhteistyökoti (sijoitussopimuksella) siis haussa Etelä-Suomen alueelta tai max 2-3 tunnin matkan päässä pääkaupunkiseudulta.

 

Voit halutessasi lukea etukäteen lisää sopimuksestamme täältä www.grosspitz.fi/sijoituksesta-yhteisomistajuudesta/

Sijoitussopimuksessa käytämme vakuusmaksua, joka Doran tapauksessa on 50% rodun perusarvosta (1600 euroa), eli Doran vakuusmaksu on 800 euroa. Tämän vakuusmaksun sijoitusperhe saa takaisin, jos Doraa käytetään sopimuksen mukaisesti jalostukseen.

Kuvia ja videoita Dorasta löydät Facebookista https://www.facebook.com/grosspitz -sivulta

Kuvassa Dora ja Freya. Freya asuu myös yhteistyöperheessä Päivin lähellä. Kävimme Doran kanssa tapaamassa ja vähän riehumassa 🙂

Fidora on muuttanut yhteistyökotiin (Etsimme sijoituskotia / yhteisomistuskotia mustalle grosspitz-pennulle

Tässä on Dora (oikeassa reunassa) sisarustensa kanssa Tsekeissä. Dora on syntynyt Tsekeissä 26.10.2021 ja haemme pikkuneidin Suomeen tammikuun alussa.  Nyt haemme tyttöselle yhteistyökotia sijoituskodin tai yhteisomistuskodin muodossa <3

Nuoresta neidistä toivomme myös kaveria näyttelyihin, eli yhteistyökodilta toivomme joko näyttelymyönteisyyttä, niin että saamme tytön mukaamme näyttelyihin tai kenties olet itse innostunut kiertämään näyttelyissä? Jos näyttelyharrastus ei ole sinulle tuttu, autamme myös mielellämme uuden harrastuksen aloittamisessa.

Kovasti toivoisimme, että yhteistyökoti löytyisi jostain läheltä Päiviä (Espoo) tai Kirsiä (Vantaa), mutta jos oikea tunne perheestä syntyy, voimme harkita myös jotain pääkaupunkiseudusta kauempaa sijaintia (tämä on toiveistamme siis se vähäisin, kunhan yhteistyö toimii ja molemmilla osapuolilla on hyvä fiilis toisesta).

Kun otat meihin yhteyttä, esittelethän itsesi ja kerrothan miksi olet grosspitz-rodusta kiinnostunut ja millainen koira sinun mielestäsi perheeseesi / sinulle sopii.  Arvostamme erittäin paljon suorapuheisuutta ja rehellisyyttä.  Meistä saat elinikäisen tuen ja toivottavasti myös ystävän.

Sivuilta kohdasta Hey Dude kennel löydät lisää tietoja esimerkiksi sopimusten muodosta ja kysy ihmeessä lisää. Rotu on tosiaan erittäin harvinainen (löytyy vain muutamasta maasta) ja uhanalainen, tuonnit hyvistä linjoista ja yhteistyö muiden maiden kasvattajien kanssa on siis erittäin tärkeää rodulle ja erittäin tärkeässä roolissa ovat yhteistyökotimme.

Dora on erinomaiselta kasvattajalta, jonka ole tuntenut grosspitzien kautta vuosien ajan.  Itse asiassa olen yrittänyt saada Doran äitiä Suomeen jo vuonna 2018 ja siitä lähtien olemme odottaneet tästä linjasta syntyväksi tyttöä. Olemme olleet myös mukana pentuesuunnitelman ajan ja saaneet valita pentueesta mieluisimman tyttösen. Vanhemmat ovat hyväluonteisia, tunnemme linjat pitkälle ja tiedämme esimerkiksi vaikkapa isoisoäidin luonteen ja omistajat :). Terveystarkastetut vanhemmat ja myös molempien vanhempien kasvattajat ovat tuttuja ja arvostamme heitä.

Tavoittenamme on löytää pikkuneidille koti jo heti tammikuusta. Ilmoitusta tytöstä ei ollut aiemmin, koska kävimme lävitse muutamia kotiehdokkaita ensin, mutta nyt näyttää siltä, ettei sieltä löytynyt sopivaa vaihtoehtoa juuri tälle tytölle - ota siis yhteyttä ja kysele lisää, katsotaan löytyykö yhteinen sävel. Kyselyitä pennuista tulee yleensä paljon, siksi arvostamme, että ensin kommunikoimme joko sähköpostitse tai vaikkapa Facebookin kautta. Sähköposti paivi@grosspitz.fi tai vaihtoehtoisesti Facebookissa sivun https://www.facebook.com/grosspitz kautta

Päivi Silventoinen / Hey Dude & Kirsi Honkanen / Ticapon

 

Grosspitzien rekisteröintimäärät Suomessa

Suomessa grosspitzejä on oikeasti melko paljon, kun vertaa moneen muuhun maahan, mikä ei tarkoita oikeasti suurta määrää vaan kertoo siitä, että rotu on oikeasti uhanalainen ja sen edustajia ei löydy kovin monesta maasta. Suomeen tuotiin ensimmäinen grosspitz vuonna 1998 ja siitä lähtien grosspitz-rodun edustajia on rekisteröity yhteensä 108 .

Alle on merkitty kaikki rekisteröinnit 30.11.2021 mennessä. Taulukossa on erikseen merkitty tuonnit (väreittäin), syntyneet pennut (myös jaolla valkoiset ja mustat / ruskeat) sekä sellaiset mittelspitzit, jotka on siirretty grosspitzeiksi (nämä merkitty myös väreittäin ja syntymävuoden mukaan, ei siirtovuoden mukaan).

 

19982000200120022003200420052006200720082009201020112012201320142015201620172018201920202021Total
Registrations11114101521113610341214108
Imports1111312112123323
White imports1111121121315
Black imports212128
Puppies913101159111179
White puppies910452535
Black puppies137761144
Puppies which were changed later to mittelspitz1111116
White mittelspitz born (moved later to grosspitz)1113
Black / Brown mittelspitz born (moved later to grosspitz)1113

Chanille on löytynyt ihana yhteistyöperhe (Haemme sijoituskotia / yhteisomistuskotia valkoiselle grosspitz-tyttöpennulle)

Päivitystä 21.12. Olemme valinneet Chanille ihanan yhteistyöperheen <3

Tässä on Chani Zimni Sen äitinsä Ursa Maior Von Kauthen Ruhin kanssa.  Chani on meidän Nöpön siskontytär siis <3.  Äiti on musta ja isä on valkoinen, toivomme tästä nuoresta neidistä jatkajaa valkoisille grosspitzeille Suomessa. Chani on syntynyt Tsekeissä 19.10.2021 ja haemme pikkuneidin Suomeen tammikuun alussa.  Nyt haemme tyttöselle yhteistyökotia sijoituskodin tai yhteisomistuskodin muodossa <3

Nuoresta neidistä toivomme myös kaveria näyttelyihin, eli yhteistyökodilta toivomme joko näyttelymyönteisyyttä, niin että saamme tytön mukaamme näyttelyihin tai kenties olet itse innostunut kiertämään näyttelyissä? Jos näyttelyharrastus ei ole sinulle tuttu, autamme myös mielellämme uuden harrastuksen aloittamisessa.

Kovasti toivoisimme, että yhteistyökoti löytyisi jostain läheltä Päiviä (Espoo) tai Kirsiä (Vantaa), mutta jos se oikea tunne perheestä syntyy, voimme harkita myös jotain pääkaupunkiseudusta kauempaa sijaintia

Kun otat meihin yhteyttä, esittelethän itsesi ja kerrothan miksi olet grosspitz-rodusta kiinnostunut ja millainen koira sinun mielestäsi perheeseesi / sinulle sopii.  Arvostamme erittäin paljon suorapuheisuutta ja rehellisyyttä.  Meistä saat elinikäisen tuen ja toivottavasti myös ystävän.

Chani on erinomaiselta kasvattajalta, jonka ole tuntenut grosspitzien kautta vuosien ajan. Chanin äidin Ursan omistaja on myös hyvä ystäväni ja olemme seuranneet pentueen vaiheita suunnittelusta alkaen. Chani oli syntyessään pentueen pienin, mutta kun neiti vahvistui ja otti kiinni muita kaikin tavoin,  päätimme, että pikkuinen on erinomainen lisä Suomen grosspitz-kantaan.

Tavoittenamme on löytää pikkuneidille koti valmiiksi jo ennen Suomeen muuttamista – ota siis yhteyttä ja kysele lisää, katsotaan löydämmekö yhteisen sävelen. Kyselyitä pennuista tulee yleensä paljon, siksi arvostamme, että ensin kommunikoimme joko sähköpostitse tai vaikkapa Facebookin kautta. Sähköposti paivi@grosspitz.fi tai vaihtoehtoisesti Facebookissa sivun https://www.facebook.com/grosspitz kautta

Päivi Silventoinen / Hey Dude & Kirsi Honkanen / Ticapon

Kuvat Chanin kasvattaja Jarmila Krpcová, kennel Zimni Sen

Kuvia ja tietoja kasvattajan sivuilta. Jos haluat nähdä vanhempien terveystulokset ja sukupuun, löydät tiedot kasvattajajan sivuilta https://zimnisen.webnode.cz/  .

Suomen Grosspitz ry on kaikkien rodusta kiinnostuneiden yhdistys

”Suomen Grosspitz ry  toimii valtakunnallisesti ja sen tarkoituksena on tehdä grosspitz-koirarotua tunnetuksi, tuoda rodusta kiinnostuneet ihmiset yhteen ja edistää rodun harrastus-, kasvatus- ja jalostustoimintaa. Yhdistys toteuttaa tarkoitustaan harjoittamalla mm. tiedotustoimintaa ja edistämällä yhteistyötä kasvattajien ja rotua harrastavien välillä. Yhdistys voi järjestää tapahtumia, koulutusta ja harjoittaa toiminnan tukemiseksi varojen hankintaa. Yhdistys seuraa kenneltoiminnan kehitystä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, etenkin edustamansa rodun osalta, ja voi tehdä alan kehittämistä koskevia aloitteita.”

Yhdistys on perustettu 2021 ja rekisteröity. Se on lisäksi Suomen Seurakoirayhdistyksen ja Suomen Kennelliiton sekä Helsingin Seudun Kennelpiirin jäsen. Jos olet kiinnostunut grosspitz-rodusta suosittelen liittymään  yhdistyksen jäseneksi. Jatkossa on tiedossa mm. jäsenistölle omaa sisältöä erillisen jäsensivuston kautta. Yhdistyksen tavoitteena on auttaa rodusta kiinnostuneita ja neuvoa esim. tuontien kanssa.  Yhdistyksen verkkosivusto on vielä kesken, mutta tietoa löytyy julkiselta Facebook -sivulta osoitteesta https://www.facebook.com/GrosspitzRy  ja yhdistyssäännöt ja jäsenhakemuksen löydät täältä https://suomengrosspitz.yhdistysavain.fi/

Suomen Grosspitz ry:n hallituksen toimihenkilöt kaudella 2021-2022

  • Päivi Silventoinen, puheenjohtaja
  • Kirsi Honkanen, varapuheenjohtaja & rahastonhoitaja
  • Kristel Löf, sihteeri
  • Jenni Erkkilä, jäsensihteeri
  • Muut toimihenkilöt: Ossi Pirainen, Riitta Piirainen

 

Grosspitzin koko

Kuvassa iso grosspitz-uros ”Beni” eli Bernie Von Salz-Talheim. Säkäkorkeus 49,5 cm ja paino n 19.5 kiloa.

Grosspitz eli ”suuri saksanpystykorva” on nimestään huolimatta keskikokoinen koira.  Rotumääritelmän mukaan korkeus on 40-50 senttimetriä ja painon pitäisi olla suhteessa korkeuteen. Mutta minkä kokoisia grosspitzejä sitten löytyy?

Tähän taulukkoon on kerätty tietoja grosspitzien koosta neljästä eri maasta (Saksa, Tsekki, Suomi ja USA). Painot ja pituudet on suhteutettu toisiinsa ja niiden perustella on laskettu kuinka paljon koira painaisi 40 sentin ja 50 sentin korkuisena. Taulukosta on lisäksi otettu erikseen  minimi- ja maksimipainot annetuista tiedoista. Päivitän tietoja taulukkoon, kun saamme lisää painoja ja korkeuksia.

Taulukosta ei selviä onko koira terveellisen painoinen. Joidenkin koirien osalta painoksi on muutettu sellainen paino, jonka omistaja on sanonut olevan koiran ihannepainon, vaikkei koira tällä hetkellä olisikaan sen painoinen. Average on taulukossa toistaiseksi vain numeerinen keskiarvo, ei painotettu keskiarvo. Taulukkoa päivitetään, kun tietoja saadaan lisää.

 

 

Grosspitz size statistics / Grosspitz größe, statistik

Information from Czech, Germany, Finland, USA. Calculation has been done by dividing weight with height and calculated back what would that specific dog weight if dog were 40 cm or 50 cm height (15,7 inch / 19.7 inch). Last columns are weigh in lbs.

weight height kg/cm kg/40cm kg/50 cm lbs/ 15,7″ lbs / 19,7″
min 9,00 38,00 9,47 11,84 20,89 26,11
max 29,00 56,00 21,09 26,36 46,50 58,12
average 17,93 46,88 0,38 15,19 18,99 33,49 41,87
16,0 46,0 0,3 13,9 17,4 30,7 38,3
16,0 48,0 0,3 13,3 16,7 29,4 36,7
19,7 49,5 0,4 15,9 19,9 35,1 43,9
13,0 45,0 0,3 11,6 14,4 25,5 31,8
16,0 46,0 0,3 13,9 17,4 30,7 38,3
29,0 55,0 0,5 21,1 26,4 46,5 58,1
14,0 44,0 0,3 12,7 15,9 28,1 35,1
20,0 47,0 0,4 17,0 21,3 37,5 46,9
22,0 48,0 0,5 18,3 22,9 40,4 50,5
22,0 47,0 0,5 18,7 23,4 41,3 51,6
25,0 48,0 0,5 20,8 26,0 45,9 57,4
22,0 46,0 0,5 19,1 23,9 42,2 52,7
17,0 49,0 0,3 13,9 17,3 30,6 38,2
22,0 46,0 0,5 19,1 23,9 42,2 52,7
19,0 47,0 0,4 16,2 20,2 35,6 44,6
22,0 48,5 0,5 18,1 22,7 40,0 50,0
19,0 47,0 0,4 16,2 20,2 35,6 44,6
16,5 41,5 0,4 15,9 19,9 35,1 43,8
15,0 45,0 0,3 13,3 16,7 29,4 36,7
15,0 48,0 0,3 12,5 15,6 27,6 34,4
11,8 45,0 0,3 10,5 13,1 23,1 28,9
20,0 49,0 0,4 16,3 20,4 36,0 45,0
17,8 48,0 0,4 14,8 18,5 32,7 40,9
16,0 45,0 0,4 14,2 17,8 31,4 39,2
16,0 43,0 0,4 14,9 18,6 32,8 41,0
17,0 45,0 0,4 15,1 18,9 33,3 41,6
17,0 49,0 0,3 13,9 17,3 30,6 38,2
27,0 54,0 0,5 20,0 25,0 44,1 55,1
21,0 47,0 0,4 17,9 22,3 39,4 49,3
22,6 54,0 0,4 16,7 20,9 36,9 46,1
18,0 49,0 0,4 14,7 18,4 32,4 40,5
15,0 47,0 0,3 12,8 16,0 28,1 35,2
14,5 46,0 0,3 12,6 15,8 27,8 34,7
13,0 43,0 0,3 12,1 15,1 26,7 33,3
21,1 55,0 0,4 15,3 19,2 33,8 42,3
14,2 49,0 0,3 11,6 14,5 25,6 31,9
24,2 56,0 0,4 17,3 21,6 38,1 47,6
15,0 45,0 0,3 13,3 16,7 29,4 36,7
20,0 53,0 0,4 15,1 18,9 33,3 41,6
15,5 46,0 0,3 13,5 16,8 29,7 37,1
16,0 42,0 0,4 15,2 19,0 33,6 42,0
21,0 52,0 0,4 16,2 20,2 35,6 44,5
21,0 50,0 0,4 16,8 21,0 37,0 46,3
15,0 43,0 0,3 14,0 17,4 30,8 38,5
14,0 45,0 0,3 12,4 15,6 27,4 34,3
11 41 0,3 10,7 13,4 23,7 29,6
12 43 0,3 11,2 14,0 24,6 30,8
18 45,5 0,4 15,8 19,8 34,9 43,6
24 49 0,5 19,6 24,5 43,2 54,0
13 42 0,3 12,4 15,5 27,3 34,1
19 43,5 0,4 17,5 21,8 38,5 48,1
18 42,5 0,4 16,9 21,2 37,3 46,7
9 38 0,2 9,5 11,8 20,9 26,1
18 46 0,4 15,7 19,6 34,5 43,1
13 42 0,3 12,4 15,5 27,3 34,1
18 47 0,4 15,3 19,1 33,8 42,2
15 47 0,3 12,8 16,0 28,1 35,2
20 47 0,4 17,0 21,3 37,5 46,9
25 49 0,5 20,4 25,5 45,0 56,2
17,00 48,00 0,4 14,2 17,7 31,2 39,0

Etsimme sijoituskotia (yhteisomistuskotia)

Tässä on ”Typy” eli Hey Dude Ain’t No Star. Typy on grosspitz, Jäbän ja Nöpön tytär, joka on syntynyt 13.7.2021.

Olemme miettineet pitkään jäisikö Typy osaksi laumaamme vai hakisimmeko hänelle yhteistyökodin. Typy ei siis ole varsinaisesti myynnissä, vaan haemme hänelle sijoituskodin tyyppistä yhteisomistuskotia. Koira on siis perheelle rakas perheenjäsen ja harrastuskaveri, mutta mahdollinen jalostusoikeus jää kasvattajille, samalla kuin mm. virallisten terveystarkastusten teettäminen. Yhteistyökoti tarkoittaa sitä, että Typy olisi aivan kuin kokonaan omistamasi koira, jonka kasvattaja on tukenasi, et kuitenkaan voi esim. steriloida koiraa tai teettää sillä pentuja.

Millaista perhettä  etsimme Typylle? Sellaista, joka asuisi mahdollisimman lähellä meitä tai yhteistyökasvattaja Kirsiä, eli mieluiten jossain pääkaupunkiseudulla. Etsimme sellaista ihmistä / perhettä, joka olisi kiinnostunut juuri tästä rodusta ja myös ymmärtää, että nämä ovat paljon muutakin kuin ihania ”nallekarhuja”. Ennen kaikkea etsimme sitä ihmistä / perhettä, joista vain jotenkin tulee se just oikea tunne, sellainen, että meistä voisi tulla ystäviä ja molemmin puolin herää luottamus.

Ihan täydellistä olisi, jos olisit itsekin kiinnostunut ainakin kokeilemaan koiranäyttelyissä käymistä Typyn kanssa, mutta jos et itse halua mukaan koiranäyttelyihin, sekin on ok. Oletamme Typystä kasvavan tulevaisuudessa mm. koiranäyttelyissä menestyjän, joten jos et itse käy näyttelyissä, otamme hänet mielellämme mukaamme. Tai vielä mieluummin autamme sinut alkuun koiranäyttelyharrastuksenkin kanssa, jos et sitä ole vielä kokeillut.

Typy on aktiivinen ja päättäväinen nuori grosspitz-neito. Luultavasti olisi myös loistava esim. agility-kaverina, sillä on mm. jo erinomainen kiipeilijä.

Ota yhteyttä, jos luulet, että olisit etsimämme perhe Typylle :). Ja jos ei juuri sitä oikeaa ihmistä / tunnetta löydy, niin Typy jää tänne meille lauman jatkoksi <3

Pennut jo yhdeksän viikon vanhoja

Voi, miten nopeasti aika onkaan mennyt – suorastaan liian nopeasti <3. Tiedän, että pienten on aika lennähtää (tai vipeltää) pesästä, mutta aika tuntui silti loppuvan kesken. Onnekseni voin tässä kohtaa todeta, että suurin osa pennuista jää todella lähelle, mutta yksi lentää niin kauas, että voi olla ettemme enää koskaan näe, aika näyttää.

Poika Hey Dude Ain’t No Rock Star eli kutsumanimeltään ”Hippi” muutti omaan kotiinsa rakkaan ystävämme luokse 13.9.  Tämä yhteys oli tarkoitettu, poika vain istahti ja valitsi itselleen ihmiset, vaikkeivat ihmiset edes tienneet tarvitsevansa yhtä hippiä elämäänsä. Poika on  yhteisomistuksessa.

Tyttö ”puolitassu”, jota myös Hertaksi kutsuimme  ja on nyt nimeltään Hey Dude Aesir is Amazing suuntaa kohti Amerikkaa  20.9. ja tulee toivottavasti olemaan yksi tulevan USA:n grosspitz-kannan kantaäitejä. Lennän ensin tytön kanssa Saksaan, josta hänen tiensä kulkee lopulta Alaskan kautta Georgiań osavaltioon. Tästä kerromme lisää myöhemmin. Onneksi pentu on sen verran pieni, että saa matkustaa ihmisen kanssa matkustamossa.

Ensimmäisenä syntynyt ”HIpsu” sai viralliseksi nimeksiin Hey Dude Aim For The Stars on jatkossa  kutsumanimeltään Neve ja hän muuttaa ystävän ystävän luokse, tai no, nyt voi jo sanoa, että meidän uusien ystävien luokse, tämäkin tarina oli kirjoitettu tähtiin ja tarkoitettu tapahtuvaksi. Neve on myös yhteisomistuksessa.

Sitten meillä on ”Typy” Hey Dude Ain’t No Star, jonka osalta olemmekin vielä ihmeissämme. Tarkoitus ei ole yhtään pennuista jättää kotiin kasvamaan, mutta toistaiseksi ei yksikään pentua kyselleistä perheistä ole tuntunut juuri tälle pennulle sopivalta. Typylle on siis mahdollisesti etsinnässä myös yhteisomistuskoti pääkaupunkiseudun tuntumasta, sellainen koti joka olisi kiinnostunut myös itse käymään näyttelyissä – tästä voin kyllä tarvittaessa luopua ja käydä itse, jos muuten kaikki palikat osuvat kohdalleen. Typy lähtee yhteistyökotiin siis vain jos löydämme sellaisen perheen, josta intuitio sanoo, että tämä on juuri se oikea. Haussa siis tuleva uusi ystävä. Voihan se olla, että Typy jää kotiinkin :D.

 

 

Etsimme yhteisomistuskotia / sijoituskotia

Etsimme grosspitz narttupennulle / pennuille yhteistyökoteja

Grosspit z Etsimme rakkaalle  Hipsulle   yhteistyökotia eli sijoituskodin – tyyppistä ratkaisua esim yhteisomistuksella, jolloin jalostusoikeus jää minulle / Kirsille käyttöön ja Hipsu asuu kuitenkin yhteistyökodissa  kuten  oma koira.

Kaikkein mieluiten pääkaupunkiseudulta mahdollisimman läheltä ❤️. Ei ole pakko itse käydä näyttelyissä, kunhan antaa minulle tai Kirsille joskus sovitusti mukaan.

Hipsu on luonteeltaan rohkea, rakastava ja topakka. Tämä on pentueesta se, joka saattaa kokeilla eniten rajojaan. Tarvitsee siis rajat asettavat ja rakastavan kodin, jossa haetaan oikeat keinot toimia. Neiti ilmoittaa jo nyt hyvin selväsri, jos ei jostain pidä.

Oikein ihana neiti, pussaa, on lupsakka ja ihana – paitsi jos ei jostain asiasta pidä 😁 ja näistäkin ilmoittaminen on hyvin lievää, mutta luonteenpiirre on selkeästi siellä jossain olemassa. 

Ainakin siis kaksi näistä neljästä, mahdollisesti jopa kolmekin jää tulevaan kasvatustyöhön Suomessa. Ja yksi eli Aesir lähtee USAan paikalliseen kasvatustyöhön ❤️, ollen toivottavasti tulevaisuudessa yksi rodun kantaäideistä Amerikassa.

Pentuja on kyselty todella paljon, mutta nyt kun on päätetty sijoitukseen / osa-omistukseen jäävät niin hommat pikkaisen muuttuvat

Mikä pentumme kiinnostava, laitathan viestiä ja kerrot miksi rotu kiinnostaa sinua ja millainen yhteistyökoti olisit.  Tärkeimmät toiveet yhteistyökodeille ovat rehellisyys, luotettavuus ja se, että pennulle annetaan sekä tarpeeksi rajoja että rakkautta.
”Typyn” osalta vielä mietimme etsimmekö myös hänelle yhteistyökodin  vai jäisikö hän kotiin kanssamme. Tätä mietimme vielä tovin.
Translate »