Grosspitz pennut 2024_päivitystä

Päivitystä 10.6.2024

Kapu ja Räyh etsivät edelleen omia kotejaan. Kyselyitä on ollut muistakin maista, mutta niitä mieluisia koteja emme ole vielä heille löytäneet.

Kapu ja Räyh

Kapusta kasvaa todennäköisesti aika iso uros, on nyt jo säkäkorkeudeltaan grossin mitoissa (arvio), ikää on 16 viikkoa. Kapu (vasemmalla) on luonteeltaan vähän sellainen hassu "Hessu Hopo". Räyh on napakka, mutta motivoitunut tekemään yhdessä juttuja - sillä on tosin grossimaiseen tapaan myös taipumusta tehdä itsenäisiä päätöksiä ja todennäköisesti tulee haastamaan, jos laumassa on muita koiria, eikä lauman dynamiikka ole vahva. Räyh olisi erinomainen lauman "pomo" koiralaumassa, mutta sopii vain sellaiseen laumaan, jossa sille on tarvetta tai vaihtoehtoisesti lauman pomo on varma asemastaan ja on reilu. Kapun kohdalla sopimus voi olla tavallinen koiran ostosopimus tai vaihtoehtoisesti sjoitussopimus, Räyhin osalta etsimme vain sijoitussopimuksella perhettä.

 

_____________________________________________

Divan ja Eerikin pennut ovat nyt 12 viikon ikäisiä <3. Neljä pentua on jo muuttanut omiin koteihinsa ja viides lähtee ensi viikon aikana. Synnyinkodissa on siis tällä hetkellä vielä kolme natiaista, joista vielä kaksi etsii omaa tulevaa omaa kotiaan.  Kuvassa Kapu etuajalla, Räyh takapuoli kuvaajaan päin :). Toinen tytöistä on pian muuttamassa omaan kotiinsa.

Kapu, Minttu ja Räyh

Neiti "Räyh" eli Hey Dude Born to Make Trouble etsii kotia sijoitussopimuksella ja ensisijaisesti vain jostain pääkaupunkiseudun tuntumasta. Tämä neiti tulee todennäköisesti valitsemaan sen oman perheensä ja tulee mahdollisesti olemaan sellainen "yhden ihmisen koira", eli rakastaa kyllä koko perhettään, mutta toimii ensisijaisesti sen yhden ihmisen kanssa. Tästä tyttösestä odotamme tulevaa näyttelytähteä, joka tulee ilmoittamaan "MINÄ TULIN NYT!". Luonteeltaan on siis itsetietoinen, napakka, mutta myös äärimmäisen rakastava ja hellä. On selvästi myös miellyttämisenhaluinen, mutta on sitä todennäköisesti vain ihmiselle, jonka on valinnut. Palkkautuu ihmisen kehusta ja omalle ihmiselle löytyy myös nöyryyttä. Aivan loistava tyyppi ja "työkoira", kunhan löydämme sen juuri oikean ihmisen. Ei ole näyttelypakkoa, sillä käytän itse mielelläni, jos ei perhe ole kiinnostunut näyttelyistä.

Ja jos mietit koiran kutsumanimeä, sen ei tarvitse olla "Räyh" tulevaisuudessa :). Kutsumanimi tuli siitä, kun pieni hyvin napakasti ilmoitti pentuboksista kommenttinsa, napitti silmiin ja totesi "räyh!" jos esimerkiksi halusi syliin tai oli jotain muuta sanottavaa. Neiti, joka on yleensä aina ensimmäisenä joka paikassa, seikkailee ja tutkii. On myös se koira, joka todennäköisesti lähtee hakemaan koiralaumassa laumanjohtajan paikkaa / haastamaan, jos laumassa ei ole vahvaa ja tasapainoista koirajohtajaa.

Neiti "Räyh"

 

Ja "Kapu"-poika eli Hey Dude Born to Stand Out. Kapu on enemmän sellainen "kaikkien koira" ja tulee olemaan innokkaasti mukana kaikessa tekemisessä. On innokas ja vauhdikas, mutta enemmän "no joo, kaikki käy" -tyyppiä verrattuna siskoonsa. Kapu rakastaa vettä, se on pakko sanoa jo tässä vaiheessa. Vesikulhossakin "uidaan" monta kertaa päivässä. Kapusta tulee luultavasti isohko uros ja on nyt jo voimakasrakenteinen. Tyyppi on halittelija ja pusuttelija ja mielellään olisi yhdessä ihmisen kanssa ihan koko ajan.  Kapulle etsitään joko omaa kotia tai sijoitus- tai yhteisomistuskotia. Tämän kaverinkin mielellämme näkisimme näyttelyissä ainakin joskus. Perheelle ei tule näyttelypakkoa, mutta mielelläni itse käyttäisin ainakin joskus kehässä, jos et itse ole kiinnostunut näyttelyistä. Kapun osalta uuden kodin sijainti voi olla myös kauempana pääkaupunkiseudusta.

 

Kurkkaa sivuilta tietoja sijoitussopimuksesta ja meistä. Pentueen tiedot löydät pentulistalta https://pentulista.kennelliitto.fi/Forms/Pentue?id=1148016&RotuId=334

 

Laita viestiä ja kysele :). Meillä ei ole kiire saada pentuja uusiin koteihin, eli tarvittaessa ovat pitkäänkin meillä - nyt etsitään jokaiselle juuri sitä meidän mielestämme oikeinta paikkaa.

 

Päivi

Pentupaketti 2024

 

Tämän vuoden pentupakettiimme keräsimme  kaikenlaista :

  • Musti & Mirri: Brit Care Lamb & Rice Puppy-ruokaa 3 kilon pussi, namipussi, reppu ja lahjakortteja sekä etuseteleitä
  • Nutrolin namipussi ja mahdollisuus tilata maksuton numerokyltti pantaan
  • Agrialta kestokassi, viltti ja kuumemittari
  • Royal Caninilta kilo Medium Puppy -ruokaa, viltti, ruokamitta, kestokassi
  • Koirakoulu.net lahjakortti nettikoirakouluun
  • Mush Vaisto: 2 x 800 gramman pussi Mush Vaisto -ruokaa (lahjakortti, edellyttää rekisteröitymisen))
  • Mukaan pakkaamme myös pannan ja hihnan, pari lelua,  kakkapusseja, naskalihampaille purtavaa, oppaan ja ikuisen tukemme <3.

 

 

Osa valkoisista grosspitz-pennuista etsii vielä kotia / sijoituskotia

Divan ja Eerikin pennut ovat nyt 6,5 viikon ikäisiä. Ne ovat valmiita muuttamaan omiin koteihinsa noin 9 viikon ikäisinä eli alkaen 21.4.2024 (mahdollisesti jo vähän aiemmin).

 

Mahdollisesti 1 uros etsii vielä omaa kotiaan ja 1 uros sijoituskotia. Lisäksi 1 narttu etsii omaa kotiaan 1  narttu sijoituskotia.

Kaikilta perheiltä toivomme, että koiran hankinta on tarkkaan harkittua ja  pennun kanssa ollaan valmiita satsaamaan yhdessä tekemiseen ja hyvään elämään pennulle. Toivomme kaikilta perheiltä yhteistyökykyä ja yhteydenpitoa tulevaisuudessakin. Meille syntyy harvoin pentuja (edellisen kerran vuonna 2021 ja yhteistyökasvattajalle Kirsille edellisen kerran grosspitzejä vuonna 2015), joten pennut ovat meille siitäkin syystä todella pitkän suunnittelun ja harkinnan tulos ja toivomme voivamme olla pemtujen ja aikuisten kasvattiemme elämässä mukana ainakin kuulumisten verran. Toivomme, että myös mahdollisesti haasteista kerrotaan nopeasti ja mietitään sitten yhdessä niihin ratkaisuja. Eli ilot ja surut, toivomme kuulevamme molemmista.

Sijoituskodeilta toivomme myös näyttelymyönteisyyttä ja kykyä pitää yhteyttä meihin aktiivisesti.  Sijoitusperheen ei tarvitse olla itse näyttelyistä innostuva, mutta toivomme saavamme koiran siinä tapauksessa mukaan näyttelyihin, Erityisesti sijoitusperheiden kannalta toivomme, että perhe asuisi mahdollisimman lähellä meitä (Päivi Espoossa ja Kirsi Vantaalla), eli ainakin jossain Etelä-Suomen alueella.

Sijoitustytöistä etsii vielä sijoitusperhettä "neiti punainen", esikoistyttö. Neiti punainen on vahvaluonteinen seikkailija, joka varmasti tulee aiheuttamaan harmaita hiuksia, jos et tiedä mitä hänen kanssaan tehdä. Neiti tulee olemaan täpäkkä tapaus, jonka kanssa alun vääntämisen jälkeen harrastaminen on kivaa, kunhan työmoottori löytyy. Ja pitkään sen jälkeen, kun sinä olisit jo lopettamassa, tämä neiti jatkaisi. Mutta tämän vastapainoksi neiti käpertyy kainaloon ja katsoo palvovasti. Minusta on aivan loistava yhdistelmä täpäkkyyttä ja ihmisrakkautta. En usko neidin sopivan laumaan, jossa on erittäin vahvatahtoinen koirapomo - jos ei sitten kyseinen koirapomo kestä haastamista ja osaa toimia tasapainoisena ja vahvana lauman pomona. Ulkonäkönsä ja luonteensa puolesta uskomme tämän neidin tulevan näyttelykehään voittajan elkein ja esiintyvän sen mukaisesti.

Omaa kotia etsii mahdollisesti neiti "Minttu", joka ei todennäköisesti ole näyttelykehien menestyjä, mutta sopisi hyvin muihin harrastuksiin. Neiti on rauhallisempi kuin "punainen", mutta myös päättäväinen ja lähtee vauhdilla touhumaan asioita, osaa myös näyttää mielipiteensä. Tai toinen vaihtoehto kokonaan omaan kotiin voi olla "Molli", jolle sopii hyvin samanlainen kuvaus kuin "Mintulle". Molli ei ole todennäköisesti näyttelykaveri, mutta moneen muuhun harrastamiseen sopiva kyllä.  Jompi kumpi tytöistä on alustavasti varattu, mutta emme ole vielä päättäneet kumpi.

Urosten osalta ei ole vielä varmoja valintoja tehty, kuka sopisi mihinkin sijoitusperheeseen ja kuka heistä olisi ehkä ihan kokonaan omaksi ostettavissa. Pojista "keltainen" on eniten ehkä mukautuva luonne, sellainen ehkä "oman tiensä kulkija" kuitenkin.  Hän on ainakin varmasti menossa sijoitusperheeseen, mutta ei ole vielä päätetty onko jo valittuun sijoitusperheseen. Poika vihreä on vauhdikkaampi luonne, mutta mukautuvan oloinen myös. Pontus-poika on nautiskelija, joka luottaa omaan erinomaisuuteensa ja tulee päättäväisesti paikalle näyttäen asemansa. Yksi heistä on siis mahdollisesti vapaa kokonaan omaan kotiin ja yksi vielä sijoitusperheeseen.

Jos olet kiinnostunut pennuistamme, laita viestiä paivi@grosspitz.fi tai ticapon@gmail.com (tai molempiin samalla kertaa). Kerrothan itsestäsi / perheestäsi, millaiseen kotiin pentu olisi tulossa ja millainen koira sinusta teille sopisi. Myös kysymyksiä saa ja pitää esittää 🙂

Olethan tutustunut rotuun ennen kuin laitat viestiä? Täältä minun sivuiltani löydät tietoa rodusta. Voit tutustua myös Suomen Grosspitz ry:n sivuihin. Toimin yhdistyksen puheenjohtajana, joten saat myös minulta laajasti tietoa rodusta.

Kasvattamisesta, sijoitussopimuksista yms. kanssamme löydät tietoa täältä: https://www.grosspitz.fi/hey-dude-kennel/

 

Miksi tämä yhdistelmä?

Pentueen tiedot löydät Kennelliiton pentulistalta: https://pentulista.kennelliitto.fi/Forms/Pentue?id=1148016&RotuId=334, Pennut rekisteröidään Kennelliittoon 7 viikon iässä.

Emän Divan (Diva Alba Fortuna Moravia) olemme tuoneet Tsekeistä Suomeen vuonna 2021. Pentueen taustalla on hyväluonteiset ja terveet, pitkäikäiset vanhemmat. Oikeastaan meidän ei Kirsin kanssa ollut edes tarkoitus kasvattaa valkoisia grosspitzejä, mutta kun sain kasvattajaystävältä Tsekeistä viestin "nyt on suunnitteilla mielenkiintoinen pentue" ja kuultuani vanhemmista ja isovanhemmista, laitoinkin yhteistyökasvattajalle Kirsille viestin, että mitä hän olisi mieltä. No yksi asia johti toiseen ja pääsimme valitsemaan pentueesta tyttökoiran Suomeen. Valitsimme lopulta pentujen luonteen mukaan rohkeimman ja kaikin puolin meistä luonteentaan kivoimman oloisen neitokaisen.

Diva tuli alkuun minun luokseni tänne Espooseen ja aloimme etsimään neitokaiselle sopivaa yhteistyöperhettä. Luonteeltaan Diva oli selvästi meidän muita grosspitzejä rauhallisempi, kun tuli jännä tilanne eteen, se istahti alas ikään kuin tuumaamaan ennen kuin toimi. Yhteistyöperhe löytyi muutaman kilometrin päästä meistä, perheestä johon olimme tutustuneet koirien kautta jo kuutisen vuotta aiemmin.

Diva on päässyt yhteistyöperheessä tekemään paljon, kiertämään näyttelyissä (ja menestynyt hyvin) veneilemään, nukkumaan teltassa, vaeltamaan, harrastamaan agilityä ja vaikka mitä muuta. Diva on ollut hyvin terve, isompaa kiusaa aiheutti viime vuonna haavan tehnyt keppi, jonka seurauksia jouduttiin hoitamaan pitkään.  Diva oli lähes 3-vuotias, kun pentue syntyi,

 

Isä Eerik (of Milwood Eerik) on Suomessa syntynyt ja myös sen isä on suomalaisesta kasvatustyöstä (kasvattajan ainoa pentue). Eerik on myös kiertänyt näyttelyitä hyvällä menestyksellä, vaikka onkin viime vuosina enää ollut harvakseltaan kehissä. Ikää pentueen isällä on jo 10 vuotta ja pentue on sen ainoa. Eerik on hyväluonteinen ihana miehekäs kaveri. Ja ollut myös koko ikänsä terve.

Kummankin vanhemman puolelta on linjoissa mukana myös amerikan eskimokoiraa ja sukusiitosprosentti tässä yhdistelmässä on erittäin matala. Saimme pelastettua Eerikin kautta yhden linjan jatkoon ja kahden pitkäikäisen linjan geenit yhteen. Valinnoissa oli erittäin tärkeänä molempien luonteet. Olemme niin iloisia, että tämä onnistui, ja vielä näin isolla pentueella <3.

 

 

Yhteydenottolomake rikki

Jos olet yrittänyt lähettää minulle viestiä, etkä ole saanut vastausta - laita viesti uudelleen suoraan sähköpostiini paivi@grosspitz.fi

 

Selvisi vähän aikaa sitten, että sivujeni yhteydenottolomake ei toimi ollenkaan, eikä minulla ole tietoa onko se ollut toimimatta pari päivää vai pari vuotta

Kuvassa grosspitz-pennut "Pontus" ja "Pippa" (vasta makustelen sopisiko nämä kutsumanimet, eli voi vielä nimet vaihtua), ikää vähän yli 4 viikkoa ❤️

Päivi

7 valkoista grosspitz-pentua syntyi 18.2.2024!

Divan ja Eerikin pennut syntyivät 18.2.2024

7  tervettä ja energistä valkoista grosspitz-pentua syntyi 18.2.2024. Diva oli luonteva synnyttäjä (leikki vielä puoli tuntua ennen synnytystä välillä pehmonallella ja pennut syntyivät hyvällä tahdilla ja nopeasti heti, kun vauntiin päästiin. Divaa ei myöskään häirinnyt ihmisen läsnäolo, mutta hoiti kyllä itsekseen hommat ihan juuri kuten kuuluukin.  Emä on siis Diva Alba Fortuna Moravia ja isä Of Milwood Eerik Tiedot  Kennelliiton jalostuskannassa: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI46825/21&ReknoI=FI47116/13

Molemmat vanhemmat ovat laajasti terveystutkittuja ja olleet todella terveitä koko ikänsä, kummallakin on "teräsvatsa", eikä allergioita.  Diva täyttää kolme pian ja Eerik kesällä jo 11. Molempien suvut ovat pitkäikäisiä . Sekä emälle että isälle tämä on ensimmäinen pentue <3.

Diva on syntynyt 1.4.2021 Tsekeissä ja muuttanut sieltä  Suomeen, ensin neiti asui tovin meillä etsiessämm sopivaa yhteistyöperhettä. Diva asuu meidän lähellämme yhteistyöperheessä ja synnytti ja hoitaa pennu täällä meillä meille. Eerik on syntynyt 31.7.2013 ja on suomalaista kasvatustyötä. Molemmat tulevat vanhemmat on terveystarkastettu ja ovat olleet koko ikänsä superterveitä. Astutustapahtuma oli todella luonnollinen ja kaunis ja molemmat koirat toimivat luontevasti ja ikään kuin toisensa huomioiden.

Pentue on jälleen yhteistyössä Kirsi Honkanen / Kennel Ticapon kanssa. Voit esittäytyä  ja kysellä tulevasta pentueesta, mutta pentuja emme lupaa kellekään ennen kuin ne ovat sen ikäisiä, että luonteista yms. voi jo jotain nähdä. Pentueessä on neljä narttua ja kolme urosta ja ainakin osan näistä haluaisimme sijoitusperheeseen tai yhteisomistusperheeseen.

Pennut tullaan luonnollisesti rekisteröimään Kennelliittoon. Pennun mukana meiltä lähtee loppuiön apu, neuvonta ja yhteistyö , jokainen näistä on tärkeä ja rakkaudella kasvatettu. Jos haluat tietää rodusta, vanhemmista tai näistä pennuista, ota yhteyttä. Jos olet kiinnostunut pennusta, esittäydythän, kerrothan myös millainen koira mielestäsi teille sopisi ja miksi olet juuri grosspitzistä kiinnostunut. Olen itse rehellinen ja suorapuheinen ja toivon, että sinäkin olisit - kerro siis rohkeasti ja rehellisesti itsestäsi ja toiveistasi.

 

 

 

Odotamme valkoisia grosspitz-pentuja 2024

Odotamme syntyväksi helmikuun loppupuolella valkoisia grosspitz-pentuja yhdistelmästä Diva Alba Fortuna Moravia ja Of Milwood Eerik.

 

Diva on syntynyt 1.4.2021 Tsekeissä ja muuttanut sieltä heti pentuna Suomeen. Diva asuu meidän lähellämme yhteistyöperheessä ja tulee synnyttämään ja pentuajaksi meille. Eerik on syntynyt 31.7.2013 ja on suomalaista kasvatustyötä. Molemmat tulevat vanhemmat on terveystarkastettu ja ovat olleet koko ikänsä superterveitä. Astutustapahtuma oli todella luonnollinen ja kaunis ja molemmat koirat toimivat luontevasti ja ikään kuin toisensa huomioiden.

Pentue on jälleen yhteistyössä Kirsi Honkanen / Kennel Ticapon kanssa. Voit esittäytyä etukäteen ja kysellä tulevasta pentueesta, mutta pentuja emme lupaa kellekään ennen kuin ne ovat sen ikäisiä, että luonteista yms. voi jo jotain nähdän.

 

Oih, miten ihanaa ja kamalan jännittävää odotusta! Sormet, varpaat ja tassunkärjet ristiin, että saamme terveitä pentuja <3.

 

Pentuesuunnitelma Kennelliiton jalostuskannassa: https://jalostus.kennelliitto.fi/frmSukutaulu.aspx?RekNoE=FI46825/21&ReknoI=FI47116/13

Dora asuu ihanassa yhteistyöperheessä

Etsimme sijoituskotia

Dora muutti marraskuussa parhaan mahdollisen yhteistyöperheen luokse <3. Match löytyi.


Tässä on Dora.

Dora (Dorothea Terra Slovakia) on syntynyt Slovakiassa 4.5.2023 ja haimme pikkuneidin Suomeen 22.7.2023 11-viikon ikäisenä.  Nyt haemme tyttöselle yhteistyökotia sijoituskodin muodossa <3

Luonteeltaan neiti vaikuttaa olevan todella avoin (rakastaa ihmisiä ja solahti myös meille keskellä yötä kolmen koiran laumaan helposti), rohkea, utelias ja tarkkaileva. Mielestäni hyvin "mittelspitz-tyyppinen" grosspitz.

Nuoresta neidistä toivomme myös kaveria näyttelyihin, ainakin joskus eli yhteistyökodilta toivomme joko näyttelymyönteisyyttä, niin että saamme tytön mukaamme näyttelyihin tai kenties olet itse innostunut kiertämään näyttelyissä? Jos näyttelyharrastus ei ole sinulle tuttu, autamme myös mielellämme uuden harrastuksen aloittamisessa.

Kovasti toivoisimme, että yhteistyökoti löytyisi jostain läheltä Päiviä (Espoo) tai Kirsiä (Vantaa), mutta jos oikea tunne perheestä syntyy, voimme harkita myös jotain pääkaupunkiseudusta kauempaa sijaintia (tämä on toiveistamme siis se vähäisin, kunhan yhteistyö toimii ja molemmilla osapuolilla on hyvä fiilis toisesta).

Kun otat meihin yhteyttä, esittelethän itsesi ja kerrothan miksi olet grosspitz-rodusta kiinnostunut ja millainen koira sinun mielestäsi perheeseesi / sinulle sopii.  Arvostamme erittäin paljon suorapuheisuutta ja rehellisyyttä.  Meistä saat elinikäisen tuen ja toivottavasti myös ystävän.

Sivuilta kohdasta Hey Dude kennel löydät lisää tietoja esimerkiksi sopimusten muodosta ja kysy ihmeessä lisää. Rotu on tosiaan erittäin harvinainen (löytyy vain muutamasta maasta) ja uhanalainen, tuonnit hyvistä linjoista ja yhteistyö muiden maiden kasvattajien kanssa on siis erittäin tärkeää rodulle ja erittäin tärkeässä roolissa ovat yhteistyökotimme.

Dora on slovakialaisen kasvattajan ensimmäinen grosspitz-pentue ja 11 vuoteen ensimmäinen musta grosspitz-pentue Slovakiassa.  Emä on tsekkiläistä syntyperää ja nimeltään Finlay Dubský dvůr, isä taas saksalainen Aramis von den Fildern.

Emän terveystulokset: Lonkat B, Polvet 0, Kyynärät 0
Isän terveystulokset: Lonkat B, Polvet 0, Kyynärät 0. prcd-PRA , oca2 clear

Pentueen isä on Saksassa "IHV-yhdistyksen" alla, eli ulkopuolella FCI-rotujärjestön. Pentue saa FCI-rekisteröinnin ja tulee toivottavasti tuomaan tätä kautta uutta verta FCI-kasvatukseen. Rekisteröinti Suomessa tulee olemaan "ER-rekisteri", joka Doran osalta tarkoittaa sitä, että se ei voi vastaanottaa CACIBia eikä tulla kansainväliseksi muotovalioksi. Muuten sillä on kaikki täydet "oikeudet", rekisteripapereissä isän puoli tulee olemaan "tyhjä".

Tavoitteenamme on löytää pikkuneidille koti mahdollisimman pian - ota siis yhteyttä ja kysele lisää, katsotaan löytyykö yhteinen sävel. Kyselyitä pennuista tulee yleensä paljon, siksi arvostamme, että ensin kommunikoimme joko sähköpostitse tai vaikkapa Facebookin kautta. Sähköposti paivi@grosspitz.fi

Päivi Silventoinen / Hey Dude & Kirsi Honkanen / Ticapon

Päivitystä 7.11.2023

Dora oli pari viikkoa kotikokeilussa ihanassa perheessä. Mutta yhteiselo perheen kissan kanssa ei vaan lähtenyt liikkeelle oikealla tavalla. Dora oli selkeästi liian innokas kisun kanssa ja lopulta perhe totesi raskain mielin, että on ehkä parempi luovuttaa yhteiselon yrittäminen. En usko, että on ehdoton ei kissaperheelle, mutta kissan pitäisi olla sellainen, joka ei toisaalta hätkähdä rajuakaan leikkiä ja osaa myös näyttää napakasti, missä raja menee. Perhe, jossa Dora oli kuvailee tyttöä ihanaksi ja älykkääksi ja ilman kissaa ei olisi mitään mietittävää.

Dora on kasvanut hurjasti ja uskon aikuiskoon olevan lähellä grosspitzien ylärajaa. Uskoisin, että tyttösen aikuiskoko on ehkä 47-48 cm ja paino sitten korkeuden mukaan ehkä 16-17 kilon paikkeilla.

Neitokainen on äärettömän ketterä ja rakastaa kiipeilyä ja juoksemista. Motivoitavissa ruoalla erittäin hyvin ja jos vaikka joskus silmissä pilkahtaa "nääh, en viitsi" -ajatus, niin hetken päästä siellä yleensä näkyy "no joo, tehdään kuitenkin" ja sitten taas tehdään ja toimitaan. Ehkä pientä mörköiän tunnetta on ollut välillä ilmassa, yllättävät asiat ja ihmisetkin saattavat aiheuttaa haukkumista. Neiti kuitenkin rauhoittuu myös nopeasti.

Dora ei ole vielä sisäsiisti, mutta jos häntä pystyy viemään tarpeeksi usein ulos, ei tee tarpeitaan sisälle. Toistaiseksi se on vaatinut myös yöllä käyttämisen  / päästämisen. Dora on pystynyt pidättämään 7 tuntia oikein hyvänä päivänä.

Dora "kissa" :D. Neiti tykkää kiipeillä ja esimerkiksi meillä sohvan selkänojalla niskan taakse kiipeäminen on Dorasta tosi kivaa :D. Turkki on hassussa välivaiheessa, menee välillä ihan hassusti kiharalle, mutta kun pohjavilla alkaa kasvamaan niin varmasti suoristuu. Hauskana yksityiskohtana; Doran geenitestitkin kertovat, ettei se kanna geeneissään kiharakarvaisuutta 😀

Päivitystä Dorasta 9.8.2023

Dora pian 14 viikon ikäinen ja  on osoittautunut luonteeltaan, uteliaaksi  ja rohkeaksi seikkailijaksi, joka kuitenkin seuraa samalla ihmisen tekemistä. Monet kerrat on hämmästyttänyt sillä, kun kesken omien juttujen kuulee kutsun ja juoksee heti onnellisena luokse Ilmeellä "mitä asiaa, voidaanko tehdä jotain yhdessä". Korvat eivät ole siis vain tuulen halkomista varten.

Dorasta löytyy grosspitzeille tyypillinen piirre "et voi mua pakottaa, jos mua ei huvita", . Mutra jos vertaan sitä moneen meidän grosseista niin se on kuitenkin enemmän tyyppiä " No ok sitten, jos olet tosissasi". Tulee varmasti testaamaan myös rajoja, mutta ainakin pentu-Doran perusteella sanoisin, ettei kovin paljoa sitä tee (grossiksi ). Osaa ottaa tilanteet haltuun ja osaa rauhoittua hämmästyttävän hyvin pennuksi. Vaikka on aktiivinen ja energinen, niin ei häsellä koko ajan, vaan tarvittaessa makoilee rennosti hälinänkin keskellä. Minusta sen silmistä loistaa "jee, me tehtiin yhdessä ", se osaa myös katsoa tosi syvälle silmiin ikään kuin tutkien ja pohtien, mitä ihminen ajattelee / tuntee.

Dora tutustunut jo monenlaisiin koiriin, mutta vaikka haluaakin tutustua koiriin niin ihminen on tälle selkeästi se kaikkein kiinnostavin. Yrittää siis usein kiertää leikkikaverin ja päästä pusuttelemaan ihmistä. Aikuisuus näyttää sitten millainen hänestä tulee, mutta tämän perusteella vaikuttaa siltä, että on hyvin ajoin ja rohkea myös vieraita kohtaan (tätä perheen kannattaa ylläpitää).

Uskon, että Dora nauttisi jostain harrastuksesta, esim. rally-toko, agility, näyttelyt. Joko tavoitteellisesti tai vain siksi, että on kivaa tehdä yhdessä. Kunhan on jotain Doralle sopivaa tekemistä.

Doran kanssa olemme keskustelleet pidemmälle parin potentiaalisen kodin kanssa, mutta sitä omaa parasta perhettä ei ole vielä löytynyt. Yhteistyökoti (sijoitussopimuksella) siis haussa Etelä-Suomen alueelta tai max 2-3 tunnin matkan päässä pääkaupunkiseudulta.

 

Voit halutessasi lukea etukäteen lisää sopimuksestamme täältä www.grosspitz.fi/sijoituksesta-yhteisomistajuudesta/

Sijoitussopimuksessa käytämme vakuusmaksua, joka Doran tapauksessa on 50% rodun perusarvosta (1600 euroa), eli Doran vakuusmaksu on 800 euroa. Tämän vakuusmaksun sijoitusperhe saa takaisin, jos Doraa käytetään sopimuksen mukaisesti jalostukseen.

Kuvia ja videoita Dorasta löydät Facebookista https://www.facebook.com/grosspitz -sivulta

Kuvassa Dora ja Freya. Freya asuu myös yhteistyöperheessä Päivin lähellä. Kävimme Doran kanssa tapaamassa ja vähän riehumassa 🙂

Fidora on muuttanut yhteistyökotiin (Etsimme sijoituskotia / yhteisomistuskotia mustalle grosspitz-pennulle

Tässä on Dora (oikeassa reunassa) sisarustensa kanssa Tsekeissä. Dora on syntynyt Tsekeissä 26.10.2021 ja haemme pikkuneidin Suomeen tammikuun alussa.  Nyt haemme tyttöselle yhteistyökotia sijoituskodin tai yhteisomistuskodin muodossa <3

Nuoresta neidistä toivomme myös kaveria näyttelyihin, eli yhteistyökodilta toivomme joko näyttelymyönteisyyttä, niin että saamme tytön mukaamme näyttelyihin tai kenties olet itse innostunut kiertämään näyttelyissä? Jos näyttelyharrastus ei ole sinulle tuttu, autamme myös mielellämme uuden harrastuksen aloittamisessa.

Kovasti toivoisimme, että yhteistyökoti löytyisi jostain läheltä Päiviä (Espoo) tai Kirsiä (Vantaa), mutta jos oikea tunne perheestä syntyy, voimme harkita myös jotain pääkaupunkiseudusta kauempaa sijaintia (tämä on toiveistamme siis se vähäisin, kunhan yhteistyö toimii ja molemmilla osapuolilla on hyvä fiilis toisesta).

Kun otat meihin yhteyttä, esittelethän itsesi ja kerrothan miksi olet grosspitz-rodusta kiinnostunut ja millainen koira sinun mielestäsi perheeseesi / sinulle sopii.  Arvostamme erittäin paljon suorapuheisuutta ja rehellisyyttä.  Meistä saat elinikäisen tuen ja toivottavasti myös ystävän.

Sivuilta kohdasta Hey Dude kennel löydät lisää tietoja esimerkiksi sopimusten muodosta ja kysy ihmeessä lisää. Rotu on tosiaan erittäin harvinainen (löytyy vain muutamasta maasta) ja uhanalainen, tuonnit hyvistä linjoista ja yhteistyö muiden maiden kasvattajien kanssa on siis erittäin tärkeää rodulle ja erittäin tärkeässä roolissa ovat yhteistyökotimme.

Dora on erinomaiselta kasvattajalta, jonka ole tuntenut grosspitzien kautta vuosien ajan.  Itse asiassa olen yrittänyt saada Doran äitiä Suomeen jo vuonna 2018 ja siitä lähtien olemme odottaneet tästä linjasta syntyväksi tyttöä. Olemme olleet myös mukana pentuesuunnitelman ajan ja saaneet valita pentueesta mieluisimman tyttösen. Vanhemmat ovat hyväluonteisia, tunnemme linjat pitkälle ja tiedämme esimerkiksi vaikkapa isoisoäidin luonteen ja omistajat :). Terveystarkastetut vanhemmat ja myös molempien vanhempien kasvattajat ovat tuttuja ja arvostamme heitä.

Tavoittenamme on löytää pikkuneidille koti jo heti tammikuusta. Ilmoitusta tytöstä ei ollut aiemmin, koska kävimme lävitse muutamia kotiehdokkaita ensin, mutta nyt näyttää siltä, ettei sieltä löytynyt sopivaa vaihtoehtoa juuri tälle tytölle - ota siis yhteyttä ja kysele lisää, katsotaan löytyykö yhteinen sävel. Kyselyitä pennuista tulee yleensä paljon, siksi arvostamme, että ensin kommunikoimme joko sähköpostitse tai vaikkapa Facebookin kautta. Sähköposti paivi@grosspitz.fi tai vaihtoehtoisesti Facebookissa sivun https://www.facebook.com/grosspitz kautta

Päivi Silventoinen / Hey Dude & Kirsi Honkanen / Ticapon

 

Grosspitzien rekisteröintimäärät Suomessa

Suomessa grosspitzejä on oikeasti melko paljon, kun vertaa moneen muuhun maahan, mikä ei tarkoita oikeasti suurta määrää vaan kertoo siitä, että rotu on oikeasti uhanalainen ja sen edustajia ei löydy kovin monesta maasta. Suomeen tuotiin ensimmäinen grosspitz vuonna 1998 ja siitä lähtien grosspitz-rodun edustajia on rekisteröity yhteensä 108 .

Alle on merkitty kaikki rekisteröinnit 30.11.2021 mennessä. Taulukossa on erikseen merkitty tuonnit (väreittäin), syntyneet pennut (myös jaolla valkoiset ja mustat / ruskeat) sekä sellaiset mittelspitzit, jotka on siirretty grosspitzeiksi (nämä merkitty myös väreittäin ja syntymävuoden mukaan, ei siirtovuoden mukaan).

 

19982000200120022003200420052006200720082009201020112012201320142015201620172018201920202021Total
Registrations11114101521113610341214108
Imports1111312112123323
White imports1111121121315
Black imports212128
Puppies913101159111179
White puppies910452535
Black puppies137761144
Puppies which were changed later to mittelspitz1111116
White mittelspitz born (moved later to grosspitz)1113
Black / Brown mittelspitz born (moved later to grosspitz)1113

Chanille on löytynyt ihana yhteistyöperhe (Haemme sijoituskotia / yhteisomistuskotia valkoiselle grosspitz-tyttöpennulle)

Päivitystä 21.12. Olemme valinneet Chanille ihanan yhteistyöperheen <3

Tässä on Chani Zimni Sen äitinsä Ursa Maior Von Kauthen Ruhin kanssa.  Chani on meidän Nöpön siskontytär siis <3.  Äiti on musta ja isä on valkoinen, toivomme tästä nuoresta neidistä jatkajaa valkoisille grosspitzeille Suomessa. Chani on syntynyt Tsekeissä 19.10.2021 ja haemme pikkuneidin Suomeen tammikuun alussa.  Nyt haemme tyttöselle yhteistyökotia sijoituskodin tai yhteisomistuskodin muodossa <3

Nuoresta neidistä toivomme myös kaveria näyttelyihin, eli yhteistyökodilta toivomme joko näyttelymyönteisyyttä, niin että saamme tytön mukaamme näyttelyihin tai kenties olet itse innostunut kiertämään näyttelyissä? Jos näyttelyharrastus ei ole sinulle tuttu, autamme myös mielellämme uuden harrastuksen aloittamisessa.

Kovasti toivoisimme, että yhteistyökoti löytyisi jostain läheltä Päiviä (Espoo) tai Kirsiä (Vantaa), mutta jos se oikea tunne perheestä syntyy, voimme harkita myös jotain pääkaupunkiseudusta kauempaa sijaintia

Kun otat meihin yhteyttä, esittelethän itsesi ja kerrothan miksi olet grosspitz-rodusta kiinnostunut ja millainen koira sinun mielestäsi perheeseesi / sinulle sopii.  Arvostamme erittäin paljon suorapuheisuutta ja rehellisyyttä.  Meistä saat elinikäisen tuen ja toivottavasti myös ystävän.

Chani on erinomaiselta kasvattajalta, jonka ole tuntenut grosspitzien kautta vuosien ajan. Chanin äidin Ursan omistaja on myös hyvä ystäväni ja olemme seuranneet pentueen vaiheita suunnittelusta alkaen. Chani oli syntyessään pentueen pienin, mutta kun neiti vahvistui ja otti kiinni muita kaikin tavoin,  päätimme, että pikkuinen on erinomainen lisä Suomen grosspitz-kantaan.

Tavoittenamme on löytää pikkuneidille koti valmiiksi jo ennen Suomeen muuttamista – ota siis yhteyttä ja kysele lisää, katsotaan löydämmekö yhteisen sävelen. Kyselyitä pennuista tulee yleensä paljon, siksi arvostamme, että ensin kommunikoimme joko sähköpostitse tai vaikkapa Facebookin kautta. Sähköposti paivi@grosspitz.fi tai vaihtoehtoisesti Facebookissa sivun https://www.facebook.com/grosspitz kautta

Päivi Silventoinen / Hey Dude & Kirsi Honkanen / Ticapon

Kuvat Chanin kasvattaja Jarmila Krpcová, kennel Zimni Sen

Kuvia ja tietoja kasvattajan sivuilta. Jos haluat nähdä vanhempien terveystulokset ja sukupuun, löydät tiedot kasvattajajan sivuilta https://zimnisen.webnode.cz/  .

Translate »