Grosspitz pennut 2024_päivitystä

Päivitystä 10.6.2024

Kapu ja Räyh etsivät edelleen omia kotejaan. Kyselyitä on ollut muistakin maista, mutta niitä mieluisia koteja emme ole vielä heille löytäneet.

Kapu ja Räyh

Kapusta kasvaa todennäköisesti aika iso uros, on nyt jo säkäkorkeudeltaan grossin mitoissa (arvio), ikää on 16 viikkoa. Kapu (vasemmalla) on luonteeltaan vähän sellainen hassu "Hessu Hopo". Räyh on napakka, mutta motivoitunut tekemään yhdessä juttuja - sillä on tosin grossimaiseen tapaan myös taipumusta tehdä itsenäisiä päätöksiä ja todennäköisesti tulee haastamaan, jos laumassa on muita koiria, eikä lauman dynamiikka ole vahva. Räyh olisi erinomainen lauman "pomo" koiralaumassa, mutta sopii vain sellaiseen laumaan, jossa sille on tarvetta tai vaihtoehtoisesti lauman pomo on varma asemastaan ja on reilu. Kapun kohdalla sopimus voi olla tavallinen koiran ostosopimus tai vaihtoehtoisesti sjoitussopimus, Räyhin osalta etsimme vain sijoitussopimuksella perhettä.

 

_____________________________________________

Divan ja Eerikin pennut ovat nyt 12 viikon ikäisiä <3. Neljä pentua on jo muuttanut omiin koteihinsa ja viides lähtee ensi viikon aikana. Synnyinkodissa on siis tällä hetkellä vielä kolme natiaista, joista vielä kaksi etsii omaa tulevaa omaa kotiaan.  Kuvassa Kapu etuajalla, Räyh takapuoli kuvaajaan päin :). Toinen tytöistä on pian muuttamassa omaan kotiinsa.

Kapu, Minttu ja Räyh

Neiti "Räyh" eli Hey Dude Born to Make Trouble etsii kotia sijoitussopimuksella ja ensisijaisesti vain jostain pääkaupunkiseudun tuntumasta. Tämä neiti tulee todennäköisesti valitsemaan sen oman perheensä ja tulee mahdollisesti olemaan sellainen "yhden ihmisen koira", eli rakastaa kyllä koko perhettään, mutta toimii ensisijaisesti sen yhden ihmisen kanssa. Tästä tyttösestä odotamme tulevaa näyttelytähteä, joka tulee ilmoittamaan "MINÄ TULIN NYT!". Luonteeltaan on siis itsetietoinen, napakka, mutta myös äärimmäisen rakastava ja hellä. On selvästi myös miellyttämisenhaluinen, mutta on sitä todennäköisesti vain ihmiselle, jonka on valinnut. Palkkautuu ihmisen kehusta ja omalle ihmiselle löytyy myös nöyryyttä. Aivan loistava tyyppi ja "työkoira", kunhan löydämme sen juuri oikean ihmisen. Ei ole näyttelypakkoa, sillä käytän itse mielelläni, jos ei perhe ole kiinnostunut näyttelyistä.

Ja jos mietit koiran kutsumanimeä, sen ei tarvitse olla "Räyh" tulevaisuudessa :). Kutsumanimi tuli siitä, kun pieni hyvin napakasti ilmoitti pentuboksista kommenttinsa, napitti silmiin ja totesi "räyh!" jos esimerkiksi halusi syliin tai oli jotain muuta sanottavaa. Neiti, joka on yleensä aina ensimmäisenä joka paikassa, seikkailee ja tutkii. On myös se koira, joka todennäköisesti lähtee hakemaan koiralaumassa laumanjohtajan paikkaa / haastamaan, jos laumassa ei ole vahvaa ja tasapainoista koirajohtajaa.

Neiti "Räyh"

 

Ja "Kapu"-poika eli Hey Dude Born to Stand Out. Kapu on enemmän sellainen "kaikkien koira" ja tulee olemaan innokkaasti mukana kaikessa tekemisessä. On innokas ja vauhdikas, mutta enemmän "no joo, kaikki käy" -tyyppiä verrattuna siskoonsa. Kapu rakastaa vettä, se on pakko sanoa jo tässä vaiheessa. Vesikulhossakin "uidaan" monta kertaa päivässä. Kapusta tulee luultavasti isohko uros ja on nyt jo voimakasrakenteinen. Tyyppi on halittelija ja pusuttelija ja mielellään olisi yhdessä ihmisen kanssa ihan koko ajan.  Kapulle etsitään joko omaa kotia tai sijoitus- tai yhteisomistuskotia. Tämän kaverinkin mielellämme näkisimme näyttelyissä ainakin joskus. Perheelle ei tule näyttelypakkoa, mutta mielelläni itse käyttäisin ainakin joskus kehässä, jos et itse ole kiinnostunut näyttelyistä. Kapun osalta uuden kodin sijainti voi olla myös kauempana pääkaupunkiseudusta.

 

Kurkkaa sivuilta tietoja sijoitussopimuksesta ja meistä. Pentueen tiedot löydät pentulistalta https://pentulista.kennelliitto.fi/Forms/Pentue?id=1148016&RotuId=334

 

Laita viestiä ja kysele :). Meillä ei ole kiire saada pentuja uusiin koteihin, eli tarvittaessa ovat pitkäänkin meillä - nyt etsitään jokaiselle juuri sitä meidän mielestämme oikeinta paikkaa.

 

Päivi

Translate »