Grosspitz Typy

Typy

Typy on syntynyt 13.7.2021 ja on viralliselta nimeltään Hey Dude Ain’t No Star. Typy on Jäbän ja Typyn tytär ja syntynyt siis täällä meillä, minun makuuuoneessani <3. Typy on yhteistyöpentueesta Kirsi Honkanen / Ticapon Kennel kanssa. Pennut kasvoivat keskellä aktiivisen teiniperheen arkea.

Typy etsi aika pitkään sopivaa yhteistyöperhettä, sillä tarkoituksena oli alusta alkaen etsiä neidille sijoitusperhe. Typy oli pentuna hyvin aktiivinen, mutta kaipasi minusta sellaista perhettä, jossa sen kanssa tehdään aktiivisesti, mutta osataan ottaa myös rauhallisesti. Typyn virallinen nimi ”Hey Dude Aint No Star” oli pilke silmäkulmassa annettu, sillä oletimme tästä neidistä tulevan todellisen staran ja sen vuoksi pystyvän kantamaan nimensä niin, että siitä tulee hauska.  Typy asui yhteistyöperheessä, mutta lopulta palautui takaisin meille, koska sijoitusperheen kissa ei  ja kun odottelimme, miten isän ja tyttären yhteiselo sujuu myös juoksujen aikaan niin päätimme, että neiti jää lopulta sitten kokonaan meidän perheeseemme.

Typy oli elänyt meidän arjesta erilaista elämään sijoitusperheessä ja selvisi, että se oli oppinut pelkäämään niin vieraita ihmisiä kuin koiriakin, kun ei ollut heitä tavannut. Tammikuussa 2023 aloimme harjoittelemaan uudelleen näitä oppeja ja keväällä alkoi tuntua siltä, että neiti voisi ehkä olla valmis kokeilemaan ainakin mätsäri-tasolla koiranäyttelyitä. Ensimmäisissä treeneissä ”tuomari” totesi, että tyttöhän näyttää nauttivan ja näin parin match-show -harjoittelun jälkeen palasimme Kennelliiton näyttelyihin ja kaksi näyttelyä myöhemmin neitokainen oli Suomen muotovalio, joka suorastaan juoksee näyttelyalueelle aina innoissaan.

Typy on meille tärkeä perheenjäsen ja ihan tavallinen ”kotikoira”. Näyttelyissä tuntuu rakastavan kaikkia (sekä ihmisiä että koiria), mutta kotikulmilla on edelleen epävarmuutta.

Luonteeltaan Typy on hyvin rakastava ja hyvin valikoiva sen suhteen kenestä pitää ja kenestä ei. Erittäin aktiivinen ja hellä koira, joka käynnistyy ja kiihtyy nollasta sataan todella nopeasti. Aamut aloitetaan hyvin intensiivisillä halauksilla ja siihen myös illat päättyvät.

Sukupuu / pedigree

Translate »