Muistoissa: Grosspitz Nöpö

Muistoissa: Neiti Nöpö

Neiti Nöpö eli aivan liian lyhyen elämän. Menetimme hänet vain 3.5 vuoden iässä imusolmukesyövälle. Koiran imusolmukesyöpää ei voi parantaa. Nöpöllä oli pieniä satunnaisia flunssan tai nenäpunkkien oireita keväällä 2022. Monien tutkimusten ja on-off-oireiden jälkeen diagnoosi oli pahin mahdollinen, imusolmukesyöpä, jolle ei ole mitään tehtävissä. Nöpö pääsi suojelusenkeliksemme 10.6.2022. Imusolmukesyöpä on todella harviainen grosspitzeillä, eikä ole tiedossa, että missään Nöpön sukulinjoissa sitä olisi esiintynyt. Meillä ei ole siis tietoa, mistä sairaus on tullut ja miksi. Lepää rauhassa rakas Nöpö.

Neiti Nöpö  syntyi 31.12.2018 ja on viralliselta nimeltään Ursel Von Kauthen Ruh. Neiti Nöpön kasvattaja on Roswitha Gross-Lambrecht. Pennut kasvoivat Saksassa Utzerahin alueella koirien, kissojen ja ihmisten keskellä. Von Kauthen Ruh nettisivut: http://www.spitze-vonkauthenruh.de/

Emme oikeastaan etsineet itsellemme toista grossia vaan olin hakemassa Suomeen tuotavaksi sopivia mustia grosspitzejä. Jotenkin tätä pentuetta miettiessäni tulin siihen lopputulokseen, että narttu saattaisi solahtaa meidän uroslaumaan jotenkin helpommin ja kaipasinkin toista näyttelykaveria :). Niinpä huomasin kysyväni narttupentua meille itsellemme. Alusta asti oli selvää, että jos neitokainen sopii luonteeltaan laumaamme (joka saattaa olla melko vauhdikas ja äänekäs ja vaativa), muussa tapauksessa neidille olisi etsitty yhteistyökoti Suomesta. Olen kiitollinen siitä, että Roswitha antoi pennun meille. Hakiessani pentua Saksasta minua odotti ulkona varsin vauhdikas vartiointijoukko emä pentuineen. Kun Roswitha itse saapui pihalle, vahtijoukko hiljeni ja koirien päästyä luokseni sain kunnon pusuttelun. Loistavaa! Tässä kohtaa olin jo myyty, grossit toimivat oikein vahteina, mutta omistajan osoitettua minun olevan ok, sain pelkkää positiivista kiinnostusta osakseni.

Neiti Nöpöstä toivottiin siis jo alusta alkaen myös näyttelyharrastuskaveri (nyt kun kerran emäntä on tuohon hommaan hurahtanut oikein kunnolla) ja Neiti onkin puolen vuoden ikään mennessä ehtinyt pyörähtämään jo Tanskassakin pikkupentujen kehässä. Neiti on todella tasapainoinen ja fiksu pentu, jolle paikka kuin paikka on ok. 

Sukupuu / pedigree

Näyttelyt

Grosspitz ”Neiti Nöpö” näyttelyissä

Tuoreimmat näyttelykuulumiset löydät parhaiten Facebook -sivulta https://www.facebook.com/grosspitz.

Grosspitz koiranäyttely

 

7.12.2019HeW-19Helsinki Winner 2019
7.12.2019HeJW-19Helsinki Junior Winner 2019
8.12.2019V-19Voittaja 2019
8.12.2019JV-19Juniori Voittaja 2019

Neiti Nöpö kävi pyörähtämässä ensimmäisen sertinsä 9 kuukauden ja viikon iässä Hämeenlinnan Tuulosen näyttelyssä, alle vuoden ikään mennessä sertejä oli Suomen näyttelyistä jo kolme ja lisäksi Virosta kaksi juniorisertiä. Tyttö on helppo näyttelykaveri ja tuntuu ottavan näyttelypäivät omaan tyyliinsä rennosta ja joka hetkestä ja kaikesta huomiosta nauttien.

Ensimmäisen kerran näyttelykehässä Neiti Nöpö pyörähti Tanskassa, Vejenin  Nord -showssa. Lähdimme hakemaan Jäbälle titteleitä ja koska näyttelyssä sattui olemaan myös pikkupentujen sarja, pääsi Nöpö harjoittelemaan heti ensimmäistä kertaa ulkomaan näyttelyissä, pikkupentujen sarjassa. Arvostelu oli erinomaiset ja grosspitz – pentu Nöpö käyttäytyi oikein mallikkaasti koko matkan ajan.

Kesällä 2019 olemme käyneet myös kahdessa muussa pikkupentujen näyttelyssä, kummassakin erinomaisin arvosteluin.

Pentuaika

Nöpön pentukuvia löydät Facebook- sivuilta.

Translate »