Palaa kohteeseen Grosspitz -historiaa ja rotutietoa

Grosspitzin turkki

Usein minulta kysytään, että miten jaksan hoitaa koirieni turkkia. No, jos grossin turkki on oikeanlainen, niin se on todellakin helppohoitoinen. Sitä tarvitsee pestä todella harvoin, meillä pestään ainoastaan silloin, jos se on todella likaantunut jossain ja sitä tapahtuu harvemmin. Kummankin grossimme turkki kun hylkii sekä likaa että kosteutta.

Grosspitz Jäbä

Turkkia ei tarvitse myöskään harjata usein, mutta halutessaan toki turkkia voi harjata vaikka päivittäin. Meillä harjataan turkit, jos niihin on tulossa takkuja tai vaikkapa kerran viikossa. Turkki harjataan vastakarvaan. Näyttelyitä varten valmistautuminen on myös helppoa, harjaan yleensä edellisenä iltana turkin pikaisesti lävitse vastakarvaan ja ennen kehään menoa viimeistään toistamiseen. Yksinkertaisen helppohoitoinen turkki.

Meidän grosspitzimme ovat myös ns. jokasään koiria, pärjäävät kunnon pakkasilla ja myös helteellä, sateella tai kelissä kuin kelissä.

Jäbällä ja Nöpöllä on hieman erilaatuiset turkit. Jäbän turkki on hieman karheampi ja toimii ilman varsinaista hoitamista paremmin, uskoisin, että se on lähempänä sitä alkuperäistä turkkityyppiä, joka ei vaadi varsinaista hoitamista. Neiti Nöpön turkki on hieman pehmeämpi. Kummallakin oikeastaan korvantaukset ja takapuolen karvat menevät joskus hieman takkuun, mutta hyvin vähän sitäkin.

Tällä sivulla otettu kuvan on ottanut Aino PIkkusaari vuonna 2019, kuvaushetki tuli hieman yllättäen ja pakko myöntää, etten ollut harjannut Jäbän turkkia kahteen viikkoon ennen kuvausta. Turkki ei ollut takussa, lähinnä ehkä länässä, pikkaisen harjaa ja turkki näytti taas upealta.

Näyttelyitä varten saatetaan (jos muistetaan..) leikata tassukarvoista ylimääräiset pois. Normaalisti toimivaa saksanpystykorvan turkkia ei koskaan kannata leikelle turhaan, se suojaa koiraa.

KARVAPEITE
Karva: Kaksinkertainen karvapeite: pitkä, suora ja pysty peitinkarva sekä lyhyt,
tiheä, pumpulimainen aluskarva. Karvapeite päässä, korvissa, raajojen etupuolella
sekä käpälissä on samettista eli lyhyttä ja tiheää, muualla pitkää ja runsasta. Karva
ei ole aaltoilevaa, kiharaa tai nyörimäisesti huopaantunutta eikä se muodosta jakausta selässä. Kaulassa ja lapojen kohdalla on tiheäkarvainen kauluri. Eturaajojen
takaosassa on runsaat hapsut, takaraajoissa on lantiosta kintereeseen asti runsas
karvoitus. Häntä on tuuheakarvainen. (lähde: saksanpystykorvan rotumääritelmä)

Translate »