Etsimme sijoituskotia mustalle grosspitz-pennulle

Etsimme sijoituskotia

Tässä on Dora.

Dora (Dorothea Terra Slovakia) on syntynyt Slovakiassa 4.5.2023 ja haimme pikkuneidin Suomeen 22.7.2023 11-viikon ikäisenä.  Nyt haemme tyttöselle yhteistyökotia sijoituskodin muodossa <3

Luonteeltaan neiti vaikuttaa olevan todella avoin (rakastaa ihmisiä ja solahti myös meille keskellä yötä kolmen koiran laumaan helposti), rohkea, utelias ja tarkkaileva. Mielestäni hyvin "mittelspitz-tyyppinen" grosspitz.

Nuoresta neidistä toivomme myös kaveria näyttelyihin, ainakin joskus eli yhteistyökodilta toivomme joko näyttelymyönteisyyttä, niin että saamme tytön mukaamme näyttelyihin tai kenties olet itse innostunut kiertämään näyttelyissä? Jos näyttelyharrastus ei ole sinulle tuttu, autamme myös mielellämme uuden harrastuksen aloittamisessa.

Kovasti toivoisimme, että yhteistyökoti löytyisi jostain läheltä Päiviä (Espoo) tai Kirsiä (Vantaa), mutta jos oikea tunne perheestä syntyy, voimme harkita myös jotain pääkaupunkiseudusta kauempaa sijaintia (tämä on toiveistamme siis se vähäisin, kunhan yhteistyö toimii ja molemmilla osapuolilla on hyvä fiilis toisesta).

Kun otat meihin yhteyttä, esittelethän itsesi ja kerrothan miksi olet grosspitz-rodusta kiinnostunut ja millainen koira sinun mielestäsi perheeseesi / sinulle sopii.  Arvostamme erittäin paljon suorapuheisuutta ja rehellisyyttä.  Meistä saat elinikäisen tuen ja toivottavasti myös ystävän.

Sivuilta kohdasta Hey Dude kennel löydät lisää tietoja esimerkiksi sopimusten muodosta ja kysy ihmeessä lisää. Rotu on tosiaan erittäin harvinainen (löytyy vain muutamasta maasta) ja uhanalainen, tuonnit hyvistä linjoista ja yhteistyö muiden maiden kasvattajien kanssa on siis erittäin tärkeää rodulle ja erittäin tärkeässä roolissa ovat yhteistyökotimme.

Dora on slovakialaisen kasvattajan ensimmäinen grosspitz-pentue ja 11 vuoteen ensimmäinen musta grosspitz-pentue Slovakiassa.  Emä on tsekkiläistä syntyperää ja nimeltään Finlay Dubský dvůr, isä taas saksalainen Aramis von den Fildern.

Emän terveystulokset: Lonkat B, Polvet 0, Kyynärät 0
Isän terveystulokset: Lonkat B, Polvet 0, Kyynärät 0. prcd-PRA , oca2 clear

Pentueen isä on Saksassa "IHV-yhdistyksen" alla, eli ulkopuolella FCI-rotujärjestön. Pentue saa FCI-rekisteröinnin ja tulee toivottavasti tuomaan tätä kautta uutta verta FCI-kasvatukseen. Rekisteröinti Suomessa tulee olemaan "ER-rekisteri", joka Doran osalta tarkoittaa sitä, että se ei voi vastaanottaa CACIBia eikä tulla kansainväliseksi muotovalioksi. Muuten sillä on kaikki täydet "oikeudet", rekisteripapereissä isän puoli tulee olemaan "tyhjä".

Tavoitteenamme on löytää pikkuneidille koti mahdollisimman pian - ota siis yhteyttä ja kysele lisää, katsotaan löytyykö yhteinen sävel. Kyselyitä pennuista tulee yleensä paljon, siksi arvostamme, että ensin kommunikoimme joko sähköpostitse tai vaikkapa Facebookin kautta. Sähköposti paivi@grosspitz.fi

Päivi Silventoinen / Hey Dude & Kirsi Honkanen / Ticapon

 

Päivitystä Dorasta 9.8.2023

Dora pian 14 viikon ikäinen ja  on osoittautunut luonteeltaan, uteliaaksi  ja rohkeaksi seikkailijaksi, joka kuitenkin seuraa samalla ihmisen tekemistä. Monet kerrat on hämmästyttänyt sillä, kun kesken omien juttujen kuulee kutsun ja juoksee heti onnellisena luokse Ilmeellä "mitä asiaa, voidaanko tehdä jotain yhdessä". Korvat eivät ole siis vain tuulen halkomista varten.

Dorasta löytyy grosspitzeille tyypillinen piirre "et voi mua pakottaa, jos mua ei huvita", . Mutra jos vertaan sitä moneen meidän grosseista niin se on kuitenkin enemmän tyyppiä " No ok sitten, jos olet tosissasi". Tulee varmasti testaamaan myös rajoja, mutta ainakin pentu-Doran perusteella sanoisin, ettei kovin paljoa sitä tee (grossiksi ). Osaa ottaa tilanteet haltuun ja osaa rauhoittua hämmästyttävän hyvin pennuksi. Vaikka on aktiivinen ja energinen, niin ei häsellä koko ajan, vaan tarvittaessa makoilee rennosti hälinänkin keskellä. Minusta sen silmistä loistaa "jee, me tehtiin yhdessä ", se osaa myös katsoa tosi syvälle silmiin ikään kuin tutkien ja pohtien, mitä ihminen ajattelee / tuntee.

Dora tutustunut jo monenlaisiin koiriin, mutta vaikka haluaakin tutustua koiriin niin ihminen on tälle selkeästi se kaikkein kiinnostavin. Yrittää siis usein kiertää leikkikaverin ja päästä pusuttelemaan ihmistä. Aikuisuus näyttää sitten millainen hänestä tulee, mutta tämän perusteella vaikuttaa siltä, että on hyvin ajoin ja rohkea myös vieraita kohtaan (tätä perheen kannattaa ylläpitää).

Uskon, että Dora nauttisi jostain harrastuksesta, esim. rally-toko, agility, näyttelyt. Joko tavoitteellisesti tai vain siksi, että on kivaa tehdä yhdessä. Kunhan on jotain Doralle sopivaa tekemistä.

Doran kanssa olemme keskustelleet pidemmälle parin potentiaalisen kodin kanssa, mutta sitä omaa parasta perhettä ei ole vielä löytynyt. Yhteistyökoti (sijoitussopimuksella) siis haussa Etelä-Suomen alueelta tai max 2-3 tunnin matkan päässä pääkaupunkiseudulta.

 

Voit halutessasi lukea etukäteen lisää sopimuksestamme täältä www.grosspitz.fi/sijoituksesta-yhteisomistajuudesta/

 

Kuvia ja videoita Dorasta löydät Facebookista https://www.facebook.com/grosspitz -sivulta (tosin Päivin alkuperäinen tili on hakkeroitu ja tällä hetkellä ainakaan ei tuolle Facebook-sivullekaan tule päivityksiä, koska sinne ei ole pääsyä)

 

Kuvassa Dora ja Freya. Freya asuu myös yhteistyöperheessä Päivin lähellä. Kävimme Doran kanssa tapaamassa ja vähän riehumassa 🙂

Translate »