Grosspitz -pennut syntyivät 13.7.20

Sikiövedet menivät klo 18.15 ja ensimmäinen pennuista syntyi 13.7.2021 klo 19:20,  Täydellinen musta tyttö, pienillä valkoisilla merkeillä takatassuissa <3. Nöpö putsasi hienosti kalvot.

Pian olikin toisen pennun aika ja maailmaan tupsahti kaunis kokonaan musta tyttö klo 20:05

Tällä välillä menikin aikaa vähän enemmän ja tahti alkoi hidastumaan. Kolmas pentu, tyttö "puolitassu" syntyi klo 21.05. Tällä ihanalla pienellä on takatassuissa isommat valkoiset merkit ja huomasin vasta myöhemmin, että myös etutassuissa on valkoista.

Tässä kohtaa kävimme Nöpön kanssa keskustelun, että pitäisikö sieltä saada kuitenkin yksi poika joukon jatkoksi ja niinhän siinä kävi eli klo 22_40  syntyi pentueen neljäs täydellinen jäsen ja tällä kertaa uros. Pojalla on kauniit valkoiset merkit sekä etu-että takatassuissa   ja lisäksi pieni merkki rinnassa.

Ihan täydellinen pentue <3. Nöpö hoitaa pentuja todella hyvin ja on hoitanut heti ensi hetkistä lähtien, vaikka onkin ollut hämillään. Kaikissa pennuissa näki jo heti syntymässä ihan omanlaisiaan piirteitä hännänheilutuksesta lähtien.

 

Pikkuisten painot ovat nousseet syntymästä asti ja kaikki tuntuu olevan oikein hyvin mallillaan.

 

 

 

 

 

Kuten arvelinkin, Nöpö haki ohjeita ja tukea minulta ja täytyy sanoa, että synnytys oli todella kaunis kokemus. Tietenkin ihan siksi, koska lopputulos oli näin kaunis ja uuden elämän alku, mutta onhan se nyt hienoa, että on oman koiransa kanssa tällainen suhde - koira odottaa, että olet mukana ja auttamassa. Kahden ensimmäisen pennun kanssa istuin siis pentulaatikossa Nöpön kanssa <3. Kolmannen pennun kohdalla meitä olikin "synnytyshuoneessa" jo kaksi ihmistä, kun ystäväni, yhteistyökasvattajani ja Jäbän kasvattaja Kirsi tuli mukaan. Nöpölle myös läheinen ihminen. Tässä kohtaa minä sain keskittyä enemmän seuraamaan ja kyselemään ja oppimaan lisää. Kaikenkaikkiaan aivan mielettömän upea kokemus.

Pentulaatikko on minun sänkyni vieressä, joten saan seurailla yölläkin tarvittaessa pentujen ja Nöpön touhuja. Ensimmäinen yö meni siirrellessä pentuja nisille ja hoivatessa Nöpöä, joka keskittyi pienokaisiinsa, eikä olisi muistanut juoda mitään saati edes lähtenyt pissalle ilman pakottamista.

Nöpö halusi ensimmäisen vuorokauden ajan siirrellä pennut naamansa eteen katsottavaksi, eikä ihan muistanut, että pienen äännähdykset luultavasti tarkoittavat pyyntöä päästä maitobaariin, eikä mamman naaman eteen :D. Kun pennut olivat vuorokauden ikäisiä, alkoi mammakin siirtelemään pentusia itse nisille. Kuvassa kaikki valkomerkkiset pennut alle vuorokauden ikäisinä, kokomusta pentu oli kuvanottohetkellä nisällä.

Pentujen painot 15.7. klo 9:45

415, 395, 389 ja 452 grammaa. Syntymäpainoiltaan olivat todella tasakokoisia ja nyt painot nousevat huimaa vauhtia.

 

Pentujen kodit tullaan valitsemaan siinä vaiheessa, kun tiedämme jo jonkin verran pentujen luonteesta.  Emme siis ole etukäteen emmekä vielä tässäkään kohtaa varanneet pentuja kellekään, vaan pyrimme (yhdessä Kirsin kanssa) löytämään kullekin pennulle sen "parhaan matchin". Toiveissa olisi tällä hetkellä, että tulevat kodit olisivat näyttelymyönteisiä (vaikkei itse haluaisi koiranäyttelyissä käydä niin voisi ehkä joskus päästää koiran minun tai Kirsin mukaan, jos näyttely-ympäristö on koiralle ok), mutta kaikkein tärkeintä on löytää jokaiselle se perhe, jonka uskomme olevan paras juuri kyseiselle pennulle. Ethän siis ole surullinen tai pahastu, mikäli päätösten tultua tällä kertaa meistä ei pentu ollut perheeseesi sopiva. Se ei tarkoita sitä, että mikään olisi pielessä, vaan meidän mielestämme silloin tällä kertaa pentujen luonne ei vain ollut sen kaltainen, että se teille sopisi. Mikäli olet kiinnostunut pennuista, otathan yhteyttä ja kerrot itsestäsi / perheestäsi ja millaista perheenjäsentä olet hakemassa.

paivi.silventoinen@gmail.com tai paivi@grosspitz.fi

Voit myös laittaa kysymyksiä  Facebookin messengerin kautta, esim. Grosspitz Jäbä & Nöpö -sivun kautta, jos kuitenkin laitat esittäytymisesi niin pyydän sen laittamaan sähköpostiin, niin kaikki ovat samassa paikassa.

Yksi narttupennuista mahdollisesti etsii myös sijoituskotia.

Lisäkuvia löytyy parhaiten Facebook-sivuilta, mutta toki välillä päivitän niitä myös tänne.

Pennuntuoksuista torstaita <3 täältä Espoosta, pentulaatikon reunalta <3.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Translate »