Osa valkoisista grosspitz-pennuista etsii vielä kotia / sijoituskotia

Divan ja Eerikin pennut ovat nyt 6,5 viikon ikäisiä. Ne ovat valmiita muuttamaan omiin koteihinsa noin 9 viikon ikäisinä eli alkaen 21.4.2024 (mahdollisesti jo vähän aiemmin).

 

Mahdollisesti 1 uros etsii vielä omaa kotiaan ja 1 uros sijoituskotia. Lisäksi 1 narttu etsii omaa kotiaan 1  narttu sijoituskotia.

Kaikilta perheiltä toivomme, että koiran hankinta on tarkkaan harkittua ja  pennun kanssa ollaan valmiita satsaamaan yhdessä tekemiseen ja hyvään elämään pennulle. Toivomme kaikilta perheiltä yhteistyökykyä ja yhteydenpitoa tulevaisuudessakin. Meille syntyy harvoin pentuja (edellisen kerran vuonna 2021 ja yhteistyökasvattajalle Kirsille edellisen kerran grosspitzejä vuonna 2015), joten pennut ovat meille siitäkin syystä todella pitkän suunnittelun ja harkinnan tulos ja toivomme voivamme olla pemtujen ja aikuisten kasvattiemme elämässä mukana ainakin kuulumisten verran. Toivomme, että myös mahdollisesti haasteista kerrotaan nopeasti ja mietitään sitten yhdessä niihin ratkaisuja. Eli ilot ja surut, toivomme kuulevamme molemmista.

Sijoituskodeilta toivomme myös näyttelymyönteisyyttä ja kykyä pitää yhteyttä meihin aktiivisesti.  Sijoitusperheen ei tarvitse olla itse näyttelyistä innostuva, mutta toivomme saavamme koiran siinä tapauksessa mukaan näyttelyihin, Erityisesti sijoitusperheiden kannalta toivomme, että perhe asuisi mahdollisimman lähellä meitä (Päivi Espoossa ja Kirsi Vantaalla), eli ainakin jossain Etelä-Suomen alueella.

Sijoitustytöistä etsii vielä sijoitusperhettä "neiti punainen", esikoistyttö. Neiti punainen on vahvaluonteinen seikkailija, joka varmasti tulee aiheuttamaan harmaita hiuksia, jos et tiedä mitä hänen kanssaan tehdä. Neiti tulee olemaan täpäkkä tapaus, jonka kanssa alun vääntämisen jälkeen harrastaminen on kivaa, kunhan työmoottori löytyy. Ja pitkään sen jälkeen, kun sinä olisit jo lopettamassa, tämä neiti jatkaisi. Mutta tämän vastapainoksi neiti käpertyy kainaloon ja katsoo palvovasti. Minusta on aivan loistava yhdistelmä täpäkkyyttä ja ihmisrakkautta. En usko neidin sopivan laumaan, jossa on erittäin vahvatahtoinen koirapomo - jos ei sitten kyseinen koirapomo kestä haastamista ja osaa toimia tasapainoisena ja vahvana lauman pomona. Ulkonäkönsä ja luonteensa puolesta uskomme tämän neidin tulevan näyttelykehään voittajan elkein ja esiintyvän sen mukaisesti.

Omaa kotia etsii mahdollisesti neiti "Minttu", joka ei todennäköisesti ole näyttelykehien menestyjä, mutta sopisi hyvin muihin harrastuksiin. Neiti on rauhallisempi kuin "punainen", mutta myös päättäväinen ja lähtee vauhdilla touhumaan asioita, osaa myös näyttää mielipiteensä. Tai toinen vaihtoehto kokonaan omaan kotiin voi olla "Molli", jolle sopii hyvin samanlainen kuvaus kuin "Mintulle". Molli ei ole todennäköisesti näyttelykaveri, mutta moneen muuhun harrastamiseen sopiva kyllä.  Jompi kumpi tytöistä on alustavasti varattu, mutta emme ole vielä päättäneet kumpi.

Urosten osalta ei ole vielä varmoja valintoja tehty, kuka sopisi mihinkin sijoitusperheeseen ja kuka heistä olisi ehkä ihan kokonaan omaksi ostettavissa. Pojista "keltainen" on eniten ehkä mukautuva luonne, sellainen ehkä "oman tiensä kulkija" kuitenkin.  Hän on ainakin varmasti menossa sijoitusperheeseen, mutta ei ole vielä päätetty onko jo valittuun sijoitusperheseen. Poika vihreä on vauhdikkaampi luonne, mutta mukautuvan oloinen myös. Pontus-poika on nautiskelija, joka luottaa omaan erinomaisuuteensa ja tulee päättäväisesti paikalle näyttäen asemansa. Yksi heistä on siis mahdollisesti vapaa kokonaan omaan kotiin ja yksi vielä sijoitusperheeseen.

Jos olet kiinnostunut pennuistamme, laita viestiä paivi@grosspitz.fi tai ticapon@gmail.com (tai molempiin samalla kertaa). Kerrothan itsestäsi / perheestäsi, millaiseen kotiin pentu olisi tulossa ja millainen koira sinusta teille sopisi. Myös kysymyksiä saa ja pitää esittää 🙂

Olethan tutustunut rotuun ennen kuin laitat viestiä? Täältä minun sivuiltani löydät tietoa rodusta. Voit tutustua myös Suomen Grosspitz ry:n sivuihin. Toimin yhdistyksen puheenjohtajana, joten saat myös minulta laajasti tietoa rodusta.

Kasvattamisesta, sijoitussopimuksista yms. kanssamme löydät tietoa täältä: https://www.grosspitz.fi/hey-dude-kennel/

 

Miksi tämä yhdistelmä?

Pentueen tiedot löydät Kennelliiton pentulistalta: https://pentulista.kennelliitto.fi/Forms/Pentue?id=1148016&RotuId=334, Pennut rekisteröidään Kennelliittoon 7 viikon iässä.

Emän Divan (Diva Alba Fortuna Moravia) olemme tuoneet Tsekeistä Suomeen vuonna 2021. Pentueen taustalla on hyväluonteiset ja terveet, pitkäikäiset vanhemmat. Oikeastaan meidän ei Kirsin kanssa ollut edes tarkoitus kasvattaa valkoisia grosspitzejä, mutta kun sain kasvattajaystävältä Tsekeistä viestin "nyt on suunnitteilla mielenkiintoinen pentue" ja kuultuani vanhemmista ja isovanhemmista, laitoinkin yhteistyökasvattajalle Kirsille viestin, että mitä hän olisi mieltä. No yksi asia johti toiseen ja pääsimme valitsemaan pentueesta tyttökoiran Suomeen. Valitsimme lopulta pentujen luonteen mukaan rohkeimman ja kaikin puolin meistä luonteentaan kivoimman oloisen neitokaisen.

Diva tuli alkuun minun luokseni tänne Espooseen ja aloimme etsimään neitokaiselle sopivaa yhteistyöperhettä. Luonteeltaan Diva oli selvästi meidän muita grosspitzejä rauhallisempi, kun tuli jännä tilanne eteen, se istahti alas ikään kuin tuumaamaan ennen kuin toimi. Yhteistyöperhe löytyi muutaman kilometrin päästä meistä, perheestä johon olimme tutustuneet koirien kautta jo kuutisen vuotta aiemmin.

Diva on päässyt yhteistyöperheessä tekemään paljon, kiertämään näyttelyissä (ja menestynyt hyvin) veneilemään, nukkumaan teltassa, vaeltamaan, harrastamaan agilityä ja vaikka mitä muuta. Diva on ollut hyvin terve, isompaa kiusaa aiheutti viime vuonna haavan tehnyt keppi, jonka seurauksia jouduttiin hoitamaan pitkään.  Diva oli lähes 3-vuotias, kun pentue syntyi,

 

Isä Eerik (of Milwood Eerik) on Suomessa syntynyt ja myös sen isä on suomalaisesta kasvatustyöstä (kasvattajan ainoa pentue). Eerik on myös kiertänyt näyttelyitä hyvällä menestyksellä, vaikka onkin viime vuosina enää ollut harvakseltaan kehissä. Ikää pentueen isällä on jo 10 vuotta ja pentue on sen ainoa. Eerik on hyväluonteinen ihana miehekäs kaveri. Ja ollut myös koko ikänsä terve.

Kummankin vanhemman puolelta on linjoissa mukana myös amerikan eskimokoiraa ja sukusiitosprosentti tässä yhdistelmässä on erittäin matala. Saimme pelastettua Eerikin kautta yhden linjan jatkoon ja kahden pitkäikäisen linjan geenit yhteen. Valinnoissa oli erittäin tärkeänä molempien luonteet. Olemme niin iloisia, että tämä onnistui, ja vielä näin isolla pentueella <3.

 

 

Translate »